Sport

Hangának világsztár csapattársa lehet

Serge Ibaka, az NBA-ben szereplő Oklahoma City Thunder kosarasa szívesen visszatérne a Manresába, ha elmaradna az észak-amerikai szezon.

Mint ismert, az észak-amerikai profiligában pénteken beköszöntött a lockout. A korábbi kollektív szerződés lejárt, a tulajdonosok pedig nem tudtak megegyezni a játékos szakszervezettel, így a bérvita ideje alatt a vezetők kizárták a kosárlabdázókat a klub létesítményeiből és az edzőkkel sem beszélhetnek.

Egyelőre nem tudni, hogy meddig tart a lockout, mindenestre legutóbb, 1998-99-ben csonka szezonra került sor az NBA-ben, csak ötven mérkőzés volt az alapszakasz és október helyett februárban rajtolt el. Most is páran már kongatják a vészharangot, a legnegatívabb verzió szerint a játékosok hamarosan ideiglenes csapatot kereshetnek maguknak, mivel az egész következő szezon elmarad.

Ha ez bekövetkezne, akkor a spanyol élmezőnyben szereplő Manresa – mely júniusban igazolta le a magyar válogatott, a San Antonio Spurs által ledraftolt Hanga Ádámot – jelentősen megerősödne. Az Oklahoma City Thunderrel az előző idényben a nyugati konferenciadöntőig masírozó Serge Ibaka az ACB hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszatérne korábbi együtteséhez, ha elmaradna a szezon.

“Air Congo” 2008-2009-ben erősítette a Manresát, majd két éve nyáron tette át a székhelyét az Egyesült Államokba. Eddigi karrierje során 8,2 pontot, 6,6 lepattanót és közel két blokkot átlagolt 155 alapszakasz-mérkőzésen az elitligában. A rájátszásban eddig 23 meccsen lépett pályára. Az OKC 2008-ban a draft első körének 23. helyén csapott le a játékjogára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik