Sport

Csak a bíró volt szórakoztató a Klicsko-Haye meccsen

A hamburgi címegyesítő nehézsúlyú összecsapáson 36 perc unalom után Vlagyimir Klicsko egyhangú pontozással győzött David Haye ellen.

Az ukrán Vlagyimir Klicsko legyőzte a brit David Haye-t a hamburgi Imtech-Arenában szombaton tartott mérkőzésen, így az IBF, WBO, és IBO vb-cím mellé begyűjtötte a WBA-övet is.

A hatalmas érdeklődéssel várt meccsen a két öklöző nagy csinnadrattával vonult be, természetesen a rosszfiút alakító Haye-é volt a nagyobb show. Neki Lennox Lewis, Klicskónak pedig George Foreman segédkezett a bevonulásnál.

A meccs szórakoztató része ezzel le is zárult, a ringben Klicsko feszült volt, rettegett elsőkezes baljai ritkán találtak célba, Haye pedig tökélyre vitt elhajolgatásai mellett kevéssé törődött azzal, hogy ütni is kéne.

Amikor pedig a szakállas brit nekiugrott a nála két számmal nagyobb ukránnak, Klicsko lefogta vagy lenyomta a fejét, amire Haye látványosan rájátszott. A Haye szerint Klicsko-szimpatizáns Genaro “Gino” Rodriguez mérkőzésvezető ezt a 7. menetben unta meg, és megintette Vlagyimirt. Kapott is érte a szünetben Klicsko edzőjétől, Emanuel Stewardtól.

Rodriguez mester meg is szeppent, ettől kezdve Klicsko még többet foghatott, a bíró még rá is számolt Haye-re, amikor a brit a földre került egy birkózófogás után.

Ami az ütéseket illeti, Klicsko a meccs felétől némileg hatásosabban ütötte a balokat, egyszer-egyszer rátéve a jobbegyenest is. Haye beugrós akciói általában elhaltak az ukrán ölelésében, néha azért ő is betalált, az utolsó menetben a hajrával is megpróbálkozott, mérsékelt sikerrel.

Klicsko végül némileg túlzott, egyhangú pontozással (117-109, 118-108, 116-110) győzött.

A 35 éves Vlagyimir Klicsko 56. győzelmét aratta, ebből 49 alkalommal kiütéssel nyert, három vereséget szenvedett el. Az utóbbi hét év alatt egyetlen egy mérkőzést sem veszített el.

Az ökölvívás történetében a Klicsko-család az első, amely egy kategóriában az összes bajnoki címet begyűjtötte, Vitalijé a WBC, Vlagyimiré pedig az összes többi (IBF, WBO, IBO, WBA) öv.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik