Sport

Contadorék nem aggódnak

Alberto Contador a Tour de France nyitószakaszán másfél percet kapott, a címvédő ezt nem nagyon tudja csökkenteni a vasárnapi csapat-időfutamon.

A Tour de France 1. szakasza sok bukást és kaotikus befutót hozott. Alberto Contador 8 km-rel a vége előtt a legnépesebb baleset alkalmával leszakadt az élmezőnytől, és végül 1 perc 20 másodperces különbéggel ért célba Samuel Sanchezzel együtt. Velük egy csoportban ért célba a menők közül a nagy rivális Andy Schelck, lletve Bradley Wiggins, Ivan Basso és Levi Leipheimer is. Ők azonban a 2 km-nél bekövetkezett utolsó bukásban akadtak el, azaz számukra a 3 km-en belül alakult ki a különbség, így ők az élmezőnnyel azonos időt kaptak.

Az összetett állása az 1. szakasz után, kiemelve az összetettben esélyes versenyzők:

1. Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 4:41:31 óra
2. Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 3 másodperc hátrány
3.Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 6 másodperc hátrány
7. Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack azonos idővel
10. Tony Martin (Ger) HTC-Highroad a. i.
33. Andy Schleck (Lux) Leopard Trek a. i.
44. Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale a. i.
50. Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling a. i.
79. Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel 1:20 perc hátrány
82. Alberto Contador (Spa) Saxo Bank 1:20 perc hátrány

 

A francia körverseny vasárnap egy 23 kilométeres csapat-időfutammal folytatódik, Contador csapata, a Saxo Bank nem a legerősebb ebben a műfajban, így a spanyol klasszis nem bízhat abban, hogy farag a hátrányból.

A Saxo Banknál nem aggódnak a kialakult helyzet miatt, a csapatfőnök Bjarne Riis hangsúlyozta, hogy semmi sem veszett el, mindössze annyi történt, hogy kapitánya ezúttal hadilábon állt a szerencsével. „Az is egy olyan szerencsétlen versenybaleset volt, ami a Tour-ok elején gyakran hátráltatja a mezőnyt. Albertónak egyszerűen nem volt szerencséje és kisebb hátrányt szedett össze a riválisaival szemben. A Tour azonban csak most kezdődött, hosszú az út Párizsig” – értékelt a sportvezető.

Contador csapattársa, Brian Vandborg is bízik a spanyolban: “Amikor egy ilyen bukás bekövetkezik, könnyen össze lehet szedni 1 percet. Én hiszek Albertóban és bízom benne, hogy a hegyekben, a legjobbját nyújta képes ledolgozni ezt a hátrányt. Tavaly a roubaix-s szakaszon ugyanígy időt veszített, de azt képes volt visszahozni a későbbi etapok során. Szerencsére még 20 szakasz vár ránk” – mondta a dán kerekes


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik