Sport

Kvitova legyőzte Sarapovát a wimbledoni döntőben

A mindössze 21 esztendős cseh teniszező élete első Grand Slam-diadalát aratta szombaton délután.

Marija Sarapova szempontjából jól indult a meccs, ugyanis rögvest elvette ellenfele adogatójátékát, ám a fiatal cseh azonnal visszavágott. Ezt követően mindketten hozták saját szervájukat, majd 3:2-nél Petra Kvitova brékelni tudta az orosz szépséget, aki már nem is tudott visszakapaszkodni a játszmába, sima 6:3-ra nyert a 21 éves teniszező.

A második szettben Kvitova vette el azonnal Sarapova adogatását, majd már 2:0-ra is vezetett, de ekkor az orosz összekapta magát és úgy tűnt fordítani is tud, de csak ordításra futotta – minden egyes ütésnél. Ezt követően rendre a szerváló játékos hibázott, így igen kiélezetté vált a csata, Kvitova aztán 5:3-ra elhúzott.

A világranglista nyolcadik helyén tanyázó Kvitova már nem remegett meg a végén, így élete első Grand Slam-fináléját rögvest meg is nyerte. 1994 után a cseh hölgy az első balkezes teniszező, aki révbe ért Wimbledonban, akkor a példaképe, Martina Navratilova diadalmaskodott.

Eredmény – döntő
Marija Sarapova (orosz, 5.) – Petra Kvitova (cseh, 8.) 3:6, 4:6

Szombaton lejátszották a páros küzdelmek fináléit is: a férfiaknál az amerikai ikertestvérek, Bob és Mike Bryan 11. Grand Slam-diadalukat szerezték, miután három játszmában legyőzték a a Robert Lindstedt, Horia Tecau svéd-román párost. A Bryan-testvérek ezzel beállították az ausztrál Todd Woodbridge és Mark Woodforde kettős rekordját.

A nőknél a Kveta Peschke, Katarina Srebotnik cseh, szlovén duó nyerte a párosok küzdelmét Wimbledonban, a döntőben 6:3, 6:1-re verték a Sabine Lisicki, Samantha Stosur német, ausztrál kettőst.

Eredmények – páros döntők
Férfiak:
Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 1.)-Robert Lindstedt, Horia Tecau (svéd, román, 8.) 6:3, 6:4, 7:6 (7-2)
Nők:
Kveta Peschke, Katarina Srebotnik (cseh, szlovén, 2.)-Sabine
Lisicki, Samantha Stosur (német, ausztrál) 6:3, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik