Sport

Birosék a németek ellen sem hibáztak

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-6-ra verte Németország legjobbjait a Margitszigeten zajló Vodafone Kupa második napján.

A pénteki nyitónapon mindkét együttes győzelemmel kezdte a tornát a Széchy Tamás uszodában, a magyar válogatott 16-10-re verte a görögöket, míg a németek egy góllal, 12-11-re múlták felül az oroszok legjobbjait.

Az első ráúszás után a németek hozták el a labdát, de Nagy Viktornak nem kellett védenie, miután a blokkban elakadt a vendégek lövése. Kemény Dénes együttesének sem sikerült az első támadásból gólt szereznie, de a vezetést így is a mieink szerezték meg, Hárai centerből volt eredményes. Kisvártatva érkezett az újabb magyar találat: Kiss Gergely használta ki az emberelőnyt egy jól kivitelezett ejtéssel. Oeler szépített egy kiállítás után (amiből a tegnapi mérkőzésen is volt bőven, a közelgő sanghaji világbajnokság előtt lehet gyakorolni az emberfóros helyzeteket), majd Steinmetz Ádám váltott gólra egy ziccert, így 3-1-re vezettünk az első negyed végén.

A második ráúszást már megnyertük, de gól nélkül zárult a támadás. Biros büntetőt hibázott, végül Kiss Gergely növelte háromgólosra a különbséget. Nem záporoztak úgy a gólok, mint a görögök ellen (helyette inkább az eső szemerkélt a Margitszigeten), Oeler viszont megszerezte második találatát is. A nagyszünet előtti utolsó támadásból Kiss harmadszor is betalált a mérkőzésen, 5-2 volt az állás a félidőben.

A németek elhozták a labdát a harmadik negyedben (gól nem született a támadásból), a mieink pedig hullámvölgybe kerültek. Oeler büntetőből szerezte meg a harmadik találatát, majd újabb két német gól érkezett a folytatásban, így kiegyenlített az ellenfél. Ezután azonban már a magyaroké volt a negyed, Szívós, Biros és Steinmetz Ádám is bevette a németek kapuját, ismét nagyszerűen működött a támadójáték. Nagy Viktor jól védett, a németek nem tudtak újra közelebb zárkózni (8-5).

Varga Dániel labdaelhozatala után több lehetőség is kihasználatlanul maradt a zárónegyedben, majd Kiss Gergely szerzett nagy gólt. Emberelőnyből érkezett a válasz, Varga Dániel pedig büntetőből állította vissza a különbséget. Nagy továbbra is jól védett, Hárai pedig a végén még egy kiállítás után vette be Kong kapuját. A végeredmény 11-6, a magyar válogatott második mérkőzését is megnyerte a tornán.

A másik mai találkozón a magyarok által tegnap legyőzött görögök 7-6-ra verték az oroszokat. Holnap a Kemény-legénység 11 órától száll vízbe Oroszország válogatottja ellen.

Eredmények – Vodafone Kupa, 2. játéknap
Magyarország – Németország 11-6 (3-1, 2-1, 3-3, 3-1)
A magyar góldobók:
Kiss 4, Steinmetz, Hárai 2-2, Szivós, Biros, Varga Dániel 1-1
Görögország-Oroszország 7-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik