Sport

Nadal-Djokovic álomdöntő lesz Wimbledonban

A címvédő Rafael Nadal négy szettben győzte le a brit Andy Murrayt a wimbledoni tenisztorna elődöntőjében. A fináléban Novak Djokoviccsal találkozik.

Elég szorosra fogták a játékosok az első szettet, egészen 6:5-ig az aktuális adogató irányított, ekkor azonban Nadal keze megremegett, így Murray húzta be az első szettet. Örült is a „hazai” közönség – a skót Londonban lakik.

A második játszma elején is nagy volt a küzdelem, majd 2:2-nél Murray játéka leromlott, Nadal pedig élt a lehetőséggel és ellenfele hibáival, sima 6:2-vel megnyerte a felvonást. A spanyol átmentette lendületét a harmadik szettre is, rögvest egy brékkel indított, majd a brit csak megközelíteni tudta ellenfelét, aki ezt az etapot is 6:2-vel tudta le, újabb lépést téve a Djokovic elleni finálé eléréséhez.

A negyedik játszma eleje a harmadik lemásolt verziója volt, Nadal gyorsan elhozta az első két gémet. Andy Murray a folytatásban sem tudott kellőképpen feljavulni, a spanyol így összességében magabiztosan és megérdemelten jutott be a rangos tenisztorna döntőjébe.

A brit foghatja a fejét, az ibériai hét ki nem kényszerített hibája valósággal eltörpül Murray mutatója mellett: neki 39 volt a mérkőzésen.

Eredmény – elődöntő
Rafael Nadal (spanyol, 1.) – Andy Murray (brit, 4.) 5:7, 6:2, 6:2, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik