Sport

Kvitova a döntőbe masírozott

A nyolcadik helyen kiemelt cseh teniszező tavaly az elödöntőben búcsúzott Wimbledonban, idén viszont Azarenka legyőzésével sikerült a fináléba kerülnie.

Az angol nyílt teniszbajnokság női egyes küzdelmeiben már az elődöntőket rendezik csütörtökön, az első mérkőzésen a cseh Petra Kvitova és a fehérorosz Victoria Azarenka találkozott egymással.

A cseh hölgy parádésan kezdte a mérkőzést, folyamatosan diktálta a tempót, és ellenfelénél jóval több nyerő ütése volt. Mindez két bréket is eredményezett, Kvitova magabiztosan, 6:1-re behúzta az első szettet.

A második játszmában is a torna nyolcadik kiemeltje próbálkozott nyerő ütésekkel, de mivel ezek közé több hiba is becsúszott, a biztonságra törekvő Azarenkának sikerült a maga javára fordítania a szettet (6:3).

A harmadik játszma döntött a továbbjutóról,  Kvitova “agresszivitása” pedig kifizetődött. A cseh brékelőnybe került, 5:2-nél pedig még egyszer elvette a negyedik helyen kiemelt Azarenka adogatását, így megnyerte a mérkőzést is.

A 21 éves Kvitova pályafutása során először került Grand Slam-torna döntőjébe, ahol a Sarapova-Lisicki mérkőzés győztese lesz az ellenfele.

Eredmény, női egyes, elődöntő
Kvitova (cseh, 8.) – Azarenka (fehérorosz, 4.) 6:1, 3:6, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik