Sport

Button: hajrá magyar vízilabda

A Forma-1-es McLaren istálló brit pilótája csütörtökön meglátogatta a pénteken kezdődő Vodafone Kupára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzését.

A 2009-es világbajnok a margitszigeti tréning utolsó negyedórájában Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal közösen vezényelte a gyakorlást. Az esemény zárásaként a szakvezető egy két főre szóló belépőt adott át Buttonnek a jövő évi londoni olimpia férfi vízilabdatornájának döntőjére.

A 31 éves autóversenyző dedikálta azt a “Hajrá magyarok!” feliratú nemzeti zászlót, amelyet a júniusi, sanghaji vb-re utazó magyar szurkolóknak adnak oda.

“Ezek a fiúk fantasztikus eredményeket értek el a saját sportágukban, s ebben bizonyára nagy szerepet játszott az a családias légkör és csapatszellem, amelyet ezen az edzésen én is testközelből megtapasztaltam” – fogalmazott Jenson Button a tréninget követő sajtótájékoztatón.

Kemény Dénes azt mondta, korábban még nem volt példa arra, hogy egy technikai sportág világbajnoka látogatta volna meg a magyar válogatottat a felkészülési időszak alatt.

“Kicsit meglepődött, amikor elárultam, hogy reggel 9-kor kezdtük az edzést és délben szálltunk ki a vízből, ugyanakkor érdekes volt hallani tőle azokat a gyakorlatokat, amelyeket fontosnak és hasznosnak tart a koncentráció fejlesztése szempontjából” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány.

A magyar együttesben az a tizenhárom vízilabdázó száll vízbe a hétvégi Vodafone Kupán, akik a július 16-án kezdődő sanghaji vb-csapatba is bekerültek. A hazai rendezésű eseményen a németekkel, az oroszokkal és a görögökkel csap össze a válogatott.

A Vodafone Kupa programja:
péntek:
Németország-Oroszország 17:30 óra
Magyarország-Görögország 19 óra
szombat:
Görögország-Oroszország 17:30 óra
Magyarország-Németország 19 óra
vasárnap:
Görögország-Németország 9:30 óra
Magyarország-Oroszország 11 óra

Ajánlott videó

Olvasói sztorik