Sport

Bársony és Herczeg már érmes

Szerdán Bársony Bernárd (57 kg) és Herczeg Norbert (54 kg) felmasírozott a dobogóra a keszthelyi junior ökölvívó Európa-bajnokságon.

A szerda a két részre bontott negyeddöntők első napja volt Keszthelyen, a junior férfi ökölvívó Európa-bajnokságon. Három magyar lépett szorítóba, közülük ketten sikeresen vették akadályt, és így már minimum bronzérmesek.

A bajai Gálos Viktor kezdett a B szorítóban, s bár az első menet után 4.2-re vezetett – megintették angol ellenfelét -, a későbbiekben Luke McCormak dominált, és megérdemelten nyert 10:7-re.

Az 57 kilós Bársony Bernárd (a képen) volt a következő magyar, s Badari Tibor tanítványa iskolabokszot mutatott be. Percről percre növelte előnyét a zuglói fiú, majd a harmadik menetben a grúz Levan Kacsarava edzőjének elfogyott a türelme, és bedobta a törülközőt – a végeredmény feladás, győz Bársony.

Az 54 kilósoknál Herczeg Norbert azonnal követte Bársonyt a dobogóra, Konkoly István tanítványa 19:7-re fölényesen győzött a román Arsen Mustafa ellen. A kecskeméti fiú is érmes lett ezzel.

Csütörtökön további három magyar bokszol 14 órától a dobogóért: a 63 kilós Sinkó Krisztián, a 75 kilós Hámori Ádám és a +80 kilós Komor László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik