Sport

„Ádám, mivel etetnek Magyarországon?”

Hanga Ádám második teljes napján van túl San Antonióban, a Spurs edzőkomplexumában.

A texasi négyszeres NBA-bajnok hívta meg a drafton kiválasztott magyar játékosát. Hanga természetesen a röpke négy nap alatt nem lesz képes teljesen akklimatizálódni, de a hétórás időeltolódás ellenére jó a kedve.

„Végre belemosolygott a skype-kamerába, bár fáradt, ami nem is csoda, mert egész nap edzenek. Hol a kosárpályán, hol a súlyzókkal. Egy mágneses rezonanciavizsgálaton is részt vett, a derekát nézték meg, ahol korábban húzódása volt” – közölte a játékos ügynöke, Lóránt András.

Hanga a drafton, illetve játékoscserével megszerzett két másik Spurs-újonccal, Kahwi Leonarddal és Cory Joseph-fel edzett együtt, a csapat harmadik segédedzője, Brett Brown irányításával.

„Nagy szeretettel fogadták Ádámot, aki olyan fordulatszámon pörög, hogy szóltak is neki, hogy egy kicsit vegyen vissza, mert lesz még ideje arra, hogy a Spursben kosarazzon. Védekezésben és fizikai erőben kell még fejlődni, egyszer tréfásan megkérdezték tőle, hogy mivel etetik Magyarországon, merthogy olyan vézna… Való igaz, a kétméteres magasságához kilencven kilót nyom, erre legalább tíz kiló izmot fel kell szednie, másképp elnyomják odakint…”

Hanga csütörtök este száll gépre, és indul haza Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik