Sport

Ezüstérmesek a Farkashölgyek

Az osztrák női amerikaifutball-bajnokság döntőjében a Budapest Wolves Ladies hazai pályán kikapott a Vienna Vikings Ladiestől, és második lett.

Immáron 12. alkalommal írták ki a Ladies Bowlt, 2009 után ismét a budapesti Farkasok és a bécsi Vikingek küzdöttek meg a bajnoki címért. A Vikings mindegyik döntőben ott volt, nyolcszor győztesen hagyták el a gyepet. A Wolves női csapata két évvel ezelőtti ezüstérmét szerette volna aranyra váltani, azonban a Vikings kemény falatnak bizonyult.

Igaz, az első félidő kiegyenlített játékot hozott, és többnyire az osztrákok térfelére ásta be magát a labda. Minden bíztatóan alakult hazai szempontból, amíg Torda-Molnár Melinda passzát a védők le nem halászták a levegőből, és ezt követően rövid yardos futásokkal bevették a Wolves célterületét. (0-6) A védelmek harcát láthatta a közönség, majd a vendégek egy hosszú passz után a 4 yardosnál találták magukat. Onnan már könnyű volt megszerezni a második touchdownt, a jutalomrúgással 0-13-ra vezettek a lila-fehérek.

A nagy szünet jót tett a farkaslányoknak, Sári Márta hatpontosát ünnepelhette a közönség nem sokkal a kezdés után, de a bécsiek válasza sem sokáig késett. A 6-19-es állással a különbség tovább nőtt, azonban az utolsó negyed nem várt izgalmakat hozott. Közel két perc alatt 90 yardnyi büntetést gyűjtöttek be a fáradó csapatok, és ez alól a vendégek edzője sem volt kivétel: a bírók az öltözőbe küldték lehiggadni. Torda-Molnár Melinda irányító eredményes futása után 7 pontra csökkent a különbség.

57 másodperccel a végső sípszó előtt újra célterületen belülrte ért a Vikings Ladies, ezzel kialakították a 27-12-es végeredményt.

A Vienna Viking Ladies kilencedszer lett osztrák bajnok, a Wolves Ladies második ezüstérmét szerezte negyedik osztrák ligás szezonjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik