Sport

Dix szárnyalt az amerikai atléták bajnokságán

A kétszeres olimpiai bronzérmes Walter Dix 200 méteren is győzött az amerikai atléták világbajnoki válogatójának is számító országos bajnokságon.

A 100 métert Tyson Gay visszalépése után megnyerő Walter Dix a hosszabbik távon a július 30-án Budapesten, a Gyulai István Memorialon is induló Darvis Pattonnal vívott nagy csatát, és végül – igaz a megengedettnél nagyobb szélben – 19.95 másodperces eredménnyel győzött, három századdal Patton előtt.

Női 200 méteren nagy meglepetés született, miután Shalonda Solomon nyolc századdal legyőzte a 100-as bajnok Carmelita Jetert, ráadásul 22.15 másodperccel a világ idei legjobb eredményét érte el. Ebben a számban a 400 méter vb-címvédője, az egy hónap múlva szintén Budapestre látogató Sanya Richards-Ross 22.68-cal a hetedik lett, így 200-on nem indulhat a tegui világbajnokságon.

A nap talán legjobb eredménye női távolugrásban született, melyben a vb-címvédő Brittney Reese az elmúlt négy év legjobbjával, 7,19 méterrel nyert. Férfi magasugrásban Jesse Williams parádézott,  és 2,37 méterrel, szintén ranglistavezető eredménnyel győzött, csakúgy mint Adam Nelson (22,09 méter) férfi súlylökésben. Női 100 méter gáton pedig Kelly Wells javította 12.50 másodpercre az év legjobbját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik