Sport

Hanga vasárnap San Antonióba utazik

Felpörögtek az események Hanga Ádám körül. A csütörtöki NBA-drafton kiválasztott 22 éves magyar kosaras már vasárnap kiutazik tengerentúli klubjához, San Antonióba.

Nem volt egyszerű jegyet foglalni a vasárnap 12.45-kor induló járatra, zsúfoltak a transzatlanti viszonylatok.

Amint arról beszámoltunk, Hanga Ádámot, első magyar kosarasként, draftolta (megszerezte a játékjogát) a San Antonio Spurs együttese.

“Ádámnak a Spurs természetesen fizeti a jegyet,nekem azonban már nem sikerült jegyet foglalnom a túlzsúfolt járatra” – mondta honlapunknak Lóránt András, a védencével szinkronban országos hírnévre szert tett, játékosánál alig idősebb menedzser. Ő végül nem utazik Amerikába.

Hangát Dennis Lindsey, a négyszeres NBA-bajnok helyettes klubmenedzsere, egyben alelnöke hívta meg háromnapos ismerkedésre – reményeink szerint – leendő csapatához.

Lóránt ismételten rámutatott, hogy egyelőre nem arról van szó, a Spurs azonnal leszerződtetné Hangát. Honfitársunk szerződése a spanyol Assignia Manresa csapatához kettő plusz egy évre szól, természetesen bármikor ki lehet vásárolni – a napokban a Minnesota Timberwolves vásárolta ki három éve draftolt játékosát, Ricky Rubiót a Regal Barcelona csapatától.

Hangának egyébként jó a sajtója Amerikában, ha ugyan az internetes fórumokon megjelent véleményeket egyáltalán „sajtónak” lehet nevezni.

Néhány friss bejegyzés a tengerentúli közösségi oldalakról, ahol a vélemények felettébb hízelgők. A www.whotalking.com dumaszobájában ilyen beszólások hangzottak el Ádámmal kapcsolatban:

„The Spurs had great 2nd round, Adam hanga will be solid reserve for years” (michaelj253) magyarul: „A Spurs a második körben remekül húzott. Ádám évekre előre megbízható cserejátékos lesz.”

„Adam Hanga is the next Manu Ginobili” (moving_picture) „Hanga Ádám az új Manú Ginóbili.”

Vélemény a www.feeltiptop.com honlapról: „Láttam Ádámot Trevisóban a draft előtti táborban, egyszerűen megölte az ellenfeleit, a maga 6 láb 7 hüvelyes (két méter) magasságával, fantasztikus irányító.”

Hanga egyébként a nyáron is komoly feladat elé néz: a magyar válogatott tagjaként vesz részt az augusztusi Eb-pótselejtezőn, és remélhetőleg azután az Európa-bajnokságon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik