Sport

Nem indulhat a Pécs a női Euroligában

A Pécs 2010 nevezését nem hagyta jóvá a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, így a baranyaiak nem lesznek ott  a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az MKOSZ pénteken arról tájékoztatott, hogy az európai szövetség nem fogadta el nevezésekre vonatkozó halasztási kérelmét, így pénteken fél négyig kellett leadni a jelentkezéseket.

“A minősítő bizottsággal történt konzultáció után, valamint a benyújtott dokumentumok értékelése alapján – különös tekintettel az adóhatósági- és vámigazolás hiányára – a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének nem áll módjában a Pécsi Női Kosárlabda Kft. Női Euroliga nevezését jóváhagyni” – olvasható a közleményben.

Az MKOSZ vezetése döntéséről levélben tájékoztatta a klub ügyvezetőjét, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a nemzeti bajnokság nevezési határidejére sikerül az előírt feltételeket maradéktalanul teljesíteniük a pécsieknek.

A magyar szövetség elnöksége múlt hét csütörtökön a nőknél az MKB-Euroleasing Sopron (Euroliga) és a SEAT Lami-Véd Győr (Európa Kupa), a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE (mindkettő Eurochallenge Kupa) nevezését fogadta el.

“Az MKOSZ engem egyelőre csak szóban tájékoztatott, a levelet még nem kaptam kézhez. Az elmúlt hetekben 35 millió forintot fizettünk ki azoknak, akiknek kellett” – reagált a hírre Rózsa Gábor, az egyesületet működtető vállalkozás ügyvezetője.

“Mindenkivel megállapodtunk, még olyanokkal is, akik ügyében nem kért konkrét lépést a szövetség, és minden kért papírt leadtunk. A csapat jövőjében kulcsfontosságú, hogy indulhat-e a nemzetközi kupában. A klubunk az elmúlt 15 évben mindig mindenben a szövetség rendelkezésére állt, legyen az edzői kérdés, játékosok elengedése vagy rendezvény megtartása, most viszont nem értékelték, hogy nálunk megindult a gazdasági stabilitást segítő folyamat” – fogalmazott Rózsa Gábor.

Korábban már az is biztossá vált, hogy a Szeged sem indulhat a nemzetközi kupákban, sőt, csongrádiak a magyar bajnokságban sem valószínű, hogy részt vesznek.

A Pécs alapító tagja volt az Euroligának, és kétszer is eljutott annak Final Fourjába, az egyiket meg is rendezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik