Sport

Megválasztották a Magyar Kézilabda Szövetség új elnökét

Vetési Iván miniszteri biztost egyhangúlag szavazták meg a szervezet pénteki tisztújító közgyűlésén.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) korábbi elnöke, Sinka László június 1-jén közölte, hogy a rendkívüli közgyűlés napjával lemond tisztéről. Egyúttal javaslatot tett arra, hogy Vetési Iván miniszteri biztost, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnökét válasszák meg utódjául.

A 39 éves Vetésit a küldöttek egyhangúlag választották meg a szövetség első emberének. Az új elnök, aki lemondott az MKB Veszprém KC-nál betöltött elnökségi tagságáról kijelentette: megpróbálja olyan professzionális módon vezetni tovább a szövetséget, hogy annak megítélése a későbbiekben is olyan ó maradjon, mint amilyen most. A legfontosabb feladatnak az MKSZ gazdasági helyzetének stabilizálását tekinti, annak érdekében, hogy a szakmai munkának meglegyen a biztos anyagi háttere a válogatottak és az utánpótlás területén egyaránt. Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy az elfogadás előtt álló sportfinanszírozási adótörvények kedvezményének igénybevételéhez kell igazítani a stratégiai célokat és esetlegesen a szövetség szervezeti struktúráját is.

A küldöttgyűlés végül elfogadta egy új ad hoc bizottság felállítását, amelynek feladata az MKSZ stratégiai irányvonalának áttekintése, kidolgozása, valamint jelenlegi alapszabályának áttekintése, új vagy módosított alapszabály előkészítése. A szavazást megelőzően a leköszönő Sinka – aki alelnökként folytatja munkáját a szervezetben – rövid összegzést tartott az elmúlt 18 évről, melynek során 1993 februárjától a szövetség főtitkáraként, 2009 májusától pedig elnökeként tevékenykedett. Kiemelte, hogy e közel két évtized alatt egész más dimenzióba került a kézilabdázás, mely mára a második legnépszerűbb sportággá vált hazánkban. Ezt szerinte nagymértékben elősegítette a világversenyek hazai rendezésének felvállalása, ami hozzájárult az eredmények javulásához, a jelentős sikerek eléréséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik