Sport

Meg sem izzadtak az amerikai sztársprinterek

Tyson Gay és Justin Gatlin is magabiztosan lépett tovább előfutamából férfi 100 méteren az Egyesült Államok atlétáinak világbajnoki válogatóval egybekötött versengésén.

A Eugene-ben zajló ob csütörtöki első napján a továbbra is csípősérüléssel versenyző Gay – aki a 2008-as olimpia óta egyedüliként tudta legyőzni a világcsúcstartó jamaicai Usain Boltot és nem mellesleg a világ második leggyorsabb embere- nagyon rossz rajt után is 10.01 mp-es eredménnyel, futammásodikként jutott elődöntőbe.

A 2004-es játékok 100-as bajnoka, a négyéves eltiltása után a honi bajnokságban először induló Gatlin ismét bizonyította, hogy tavalyi visszatérése után ebben a szezonban már komolyan kell vele számolni: futamát a júliusi, budapesti Gyulai István Memorialra is ellátogató Darvis Patton előtt nyerte meg 10.08 mp-cel.

Csütörtökön hét számban osztottak érmeket, s dőlt el, hogy kik képviselhetik az országot a tegui világbajnokságon. Szinte minden viadalt kiváló eredménnyel nyertek meg, magyar szempontból mégis talán Pars Krisztián száma, a férfi kalapácsvetés a legérdekesebb, melyben Kibwe Johnson 80,31 méteres eredménnyel győzött, s ezzel megelőzte Parst (80,14 m) a világranglistán.

A bajnokságról számonként az első három kerül a világbajnoki csapatba abban az esetben, ha megvan a vb-induláshoz szükséges A szintje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik