Sport

Szellő Imre bronzérmes az ökölvívó-Eb-n

A 81 kg-osok között szereplő magyar bokszoló kikapott az ír Joe Wardtól a csütörtöki elődöntőben, így a harmadik helyen végzett az ankarai tornán.

A 28 éves Szellő Imre tíz évvel idősebb elődöntőbeli ellenfelénél, az ír Joe Wardnál, s az ökölvívásban óriási előny, ha egy érett férfi bokszol egy tinédzserrel.

Rendszerint, de nem most. Egyfelől azért nem, mert Ward nem nyeretlen kétéves, tavaly megnyerte a junior és az ifjúsági világbajnokságot is, idén februárban pedig az ír bajnokság döntőjében legyőzte a pekingi olimpiai ezüstérmes, kétszeres Eb-bronzérmes Kenny Egant, szóval, szép jövő előtt áll.

Mi viszont azt hittük, hogy a kecskeméti bokszoló jelenleg még jobb ifjú ellenfelénél, és lehet, hogy jobb is, csak ez most nem derült ki. Ezzel együtt szerintünk megnyerte az első menetet – a pontozók Wardot látták jobbnak 4:2-re -, a másodikban azonban már többször talált az ír, a harmadikban úgyszintén. Szellő folyamatosan „kopogtatott” Ward kettős fedezékén, de nem kopogtatni kellett volna, hanem ajtóstól berontani a házba. Nem ezt tette, az ír az összeakaszkodások végén rendre tisztán ülő horgokkal búcsúzott, és 18:8-ra győzött.

Ezzel Szellő Imre harmadikként fejezte be az Eb-t, ő az egyetlen magyar érmes.

„Mindent megpróbáltam, próbáltam erőből, próbáltam lazán, nem ment. Pedig nem voltam feszült, legalábbis addig nem, amíg a második menet végén nem közölték velem, hogy 11:4-re megy az ír. Nagyon akartam ezt a sikert, szó sincs arról hogy megelégedtem volna a bronzéremmel, sőt, ebben a pillanatban az egész Eb-n mutatott teljesítményemmel sem vagyok elégedett, hiába szereztem meg első felnőtt érmemet Eb-n vagy vb-n” – mondta keserűen Szellő.

„Nem elég, ha a bokszoló szeretne győzni, akarni is kell. És ez most nem nagyon jött át” – tette hozzá Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke. Legutóbb az 1961-es belgrádi Eb-n szereztünk csupán egyetlen bronzot, olyan meg sohasem volt, hogy egyetlen érmet sem.

A szombati döntőkbe, amelyek magyar idő szerint 13 órakot kezdődnek, tíz ország versenyzői jutottak be. Hat orosz, két-két török, azeri, walesi, ír és olasz, egy-egy bolgár, angol, fehérorosz és moldáv versenyző lép szorítóba az Ankara Spor Salonu sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik