Sport

Sok doppingeset a vizes vb előtt

Egymást érték az elmúlt napokban a nyilvánosságra hozott pozitív doppingesetek a különböző vizes sportokban, alig több mint három héttel a sanghaji világbajnokság előtt.

A legfrissebb lebukó az 50 méteres pillangóúszás rövidpályás világbajnoka, a venezuelai Alberts Subirats, akit egy évre tiltott el a nemzetközi szövetség. A dél-amerikai sportoló nem doppingszerrel bukott meg, viszont az elmúlt 18 hónapban háromszor is elmulasztotta, hogy az előre megadott helyen és időpontban mintát szolgáltasson. Fellebbezhet, de akár a londoni olimpiáról is lemaradhat.

Egy brazil úszónő, Fabiola Molina megúszta kevesebbel: őt két hónapra “meszelte el” a FINA, miután egy kevésbé súlyos megítélés alá eső serkentőszer használatán kapták. Ennél fogva neki “csak” a sanghaji vb esik ki. A 36 éves Molina – aki egy ezüstöt és négy bronzot szerzett eddig a Pánamerikai Játékokon, amellett az 50 és a 100 méteres hátúszás dél-amerikai csúcstartója – áprilisban produkált pozitív tesztet.

A marihuánafogyasztás miatt bűnhődő amerikai válogatott műugró, Harrison Jones egy évig nem versenyezhet, ő egy februári viadalon bukott le.

Rosszabbul járt az ausztrál férfi vízilabda-válogatott 27 éves kapusa, James Stanton: ő két esztendőre kénytelen felhagyni a pólóval, miután az anabolikus szteroidokhoz tartozó klenbuterol használatán vesztett rajta tavaly szeptemberben, egy versenyen kívüli ellenőrzésen.

Ajánlott videó