Sport

Nem sok a remény a szegedi kosarasok indulására

A Mediteam Zrt. megszakította a kapcsolatot a Szeviép Kft.-vel, a csapat indulási jogával bíró sportvállalkozással.

Újabb közleményt jelentetett meg a hivatalos weboldalán a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata. Amint arról írtunk, a névadó szponzor teljesen új vállalkozást nevezett volna be a bajnokságba és a nemzetközi kupába is, de ez nem lehetséges, mert a Szeviép Kft. tartozik egy korábbi játékosának, a nemzetközi szövetség pedig nem adott licenszet az együttesnek.

Így a Mediteam sem tud mit kezdeni a működéssel, a szövetség nem fogadta el egy teljesen új vállalkozás nevezését. Erről szól az alábbiakban közölt nyilatkozat is:

“Sajnos nem vezettek eredményre a névadó szponzor Mediteam Szeged Zrt. és a Kosárlabda Szövetségtárgyalásai.

Egy új cég létrehozása és a „tiszta lappal” indulás a névadó szponzor eredeti szerződési feltétele volt.
A Szövetség képviselői által előzetesen elfogadott megállapodásnak a Szövetség által kezdeményezett utólagos kiegészítését, a Szeviép Kſt-vel való indulást a bajnokságban a névadó szponzor elfogadhatatlannak tartotta. A létrehozott új cég egyértelmű NEM-et kapott a bajnokságban való indulás lehetőségére. A döntést a névadó szponzor tudomásul veszi és kénytelen a Szeviép Kſt-vel megkötött szerződéseket megszüntetni.

Az indulási jog jelenleg is a felszámolás alatt lévő Szeviép Zrt. tulajdonában lévő Szeviép Szeged Női Kosárlabda Kſt.-t illeti, ezért a csapat sorsáról és az indulás lehetőségéről a Kſt. ügyvezetése fog dönteni. A Magyar Bajnokság nevezési határideje 2011.07.15.”

Még mindig nem tudni tehát, hogy a 2011-12-es szezonban találkozhatunk-e az NB 1 A-csoportjában a szegedi női kosarasokkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik