Sport

Kiesett a Roland Garros győztese Wimbledonban

A német Lisicki megtréfálta a kínai Li Nát az angol nyílt teniszbajnokság második fordulójában

A torna női egyes versenyének harmadik kiemeltje került előnybe az első játszma után: Li Na 4:3-nál elvette Sabine Lisicki adogatását, végül 6:3-ra meg is nyerte a szettet az idei Roland Garros nyertese.

A második játszmában a német teniszező került brékelőnybe, 5:3-nál a szettért adogathatott, de elvesztette a játékot. Lisicki nem esett kétségbe, másodszor is elvette ellenfele adogatását, és kiharcolta az egyenlítést (6:4).

Következett a döntő játszma, komoly izgalmakkal: Li Na 5:4-nél a mérkőzésért adogatott, Lisicki ezt hárította, de egyből újra brékhátrányba került. A kínai azonban másodszor sem tudta kihasználni a lehetőséget, és lassan azon kapta magát, hogy 7:6-os hátránynál a versenyben maradásért szerválhat. A Roland Garros címvédője sorozatban a harmadik szervajátékát is elveszítette (6:8), ez pedig azt jelentette, hogy Lisicki jutott tovább a harmadik fordulóba, Li Na pedig elbúcsúzott.

Kiesett a 13. helyen kiemelt lengyel Radwanska is, akit a cseh Cetkovska vert meg szetthátrányból fordítva. Búcsúzott a cseh Safarova is, őt honfitársa győzte le három játszmában.

Eredmények – női egyes, 2. forduló
Lisicki (német) – Li Na (kínai, 3.) 3:6, 6:4, 8:6
Cetkovska (cseh) – Radwanska (lengyel, 13.) 3:6, 7:6 (7:5), 6:4 
Gajdosova (ausztrál, 27.) – Hlavackova (cseh) 7:6 (7:1), 6:3
Zakopalova (cseh) – Safarova (cseh, 31.) 6:0, 6:7 (3:7), 6:4
Pennetta (olasz, 21.) – Rodina (orosz) 6:4, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik