Sport

Távozik a Fehérvár válogatott kapusa

Az elsőszámú kapus, Hetényi Zoltán távozik a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatától.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Hetényi jelenleg a finn Jokerit Helsinkinél van próbajátékon, ám kizárható, hogy visszatér Székesfehérvárra, így aztán Bálizs Bence mellé keresnek egy légiós hálóőrt, aki vélhetően Kanadából érkezik majd.

“Hetényinek lejárt a szerződése, és nem tudunk rá várni augusztusig. Rajta kívül Vaszjunyin Artyom, Fekete Dániel és Holéczy Roger sem tér vissza hozzánk, ugyanis nem hosszabbítunk velük” – mondta id. Ocskay.

Az érkezők között van három válogatott hokis, a csatár Magosi Bálint (Dab. Docler Dunaújváros), az április óta magyar állampolgár Sikorcin Ladislav (HSC Csíkszereda), valamint a hátvéd Láda Balázs (Miskolci Jegesmedvék), illetve egy kanadai center, Derek Ryan.

A szakosztály-igazgató kitért rá, hogy négy rutinos és egy fiatal játékossal, név szerint Ladányi Balázzsal, Palkovics Krisztiánnal, Horváth Andrással, Kovács Csabával, illetve Benk Andrással a tárgyalások a végső stádiumban vannak, velük két évre szeretnének megállapodni, mint ahogy tették ezt korábban Tokaji Viktorral és Vas Mártonnal, továbbá sikerült maradásra bírni Eric Johanssont és Juraj Durcót is.

Biztos az is, hogy a tengerentúlon folytatja Kóger Dániel, ám Mihály Árpád és Sofron István ügye még nem zárult le.

Mihály Árpád jelenleg egy orosz KHL-es csapattal készül, ez visszautasíthatatlan ajánlat volt, él vele, de ha ott nem tud maradni, akkor nálunk folytatja, legalábbis szóban erről állapodtam meg vele. Sofront az előző idényben mutatott játéka miatt sokan keresik, ám 2012 nyaráig érvényes szerződése van velünk, és csak akkor távozhat, ha kivásárolják” – mondta id. Ocskay, hozzátéve: legalább még egy kapust és két védőt szeretnének igazolni.

Az osztrák pontvadászat alapszakasza szeptember 9-én rajtol, előtte több felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Biztosan lesz egy meccs Nyitrán, a Jesenicével egy oda-visszavágó, valamint az EBEL-hez frissen csatlakozott cseh Znojmóval is egy találkozó szeptember elsején. Szeptember 3-án és 4-én rendezik az ifj. Ocskay Gábor emléktornát, és Kevin Primeau vezetőedző szeretné, ha ott nem EBEL-es együttesekkel találkozna alakulata, mondván, így is sokat meccselnek olyan csapatokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik