Sport

Button is megnézi a vb-re készülő pólósainkat

A Margitszigeten rendezendő Vodafone Kupán a magyarok mellett a görög, a német és az orosz vízilabda-válogatott indul.

“Bátor, harcos csapatot akarok látni, amely megnyeri a kupát, még ha nem a legjobb formájában is, azt ugyanis a kínai világbajnokságon kell elérni” – fogalmazott Kemény Dénes, aki a két héttel későbbi világeseményre gondolt. “Természetesen ott is az aranyra törünk, és ugyanez a cél a londoni olimpiára is.”

A kapitány kitért rá, hogy a vb-re nevezendő tizenhárom játékosát legkésőbb jövő szerdára, a hétvégi, görögországi torna tapasztalatait is figyelembe véve jelöli ki a jelenlegi tizenhét fős keretből.

“Korfu után már végképp tiszta lesz minden, addig bárki bizonyíthatja, hogy ott a helye a csapatban. A keretszűkítés ezzel együtt mindig fájdalmas döntés, szakmailag és emberileg egyformán nehéz, és lelkileg is megpróbáltatást jelent” – avatta be a jelenlevőket a sikerkapitány.

Beck György, a hazai szövetség társelnöke, a névadó Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy cége kitart a válogatott támogatása mellett.

“A tavalyi még a tesztelés időszaka volt, az idei 2. Vodafone Kupa viszont már annak a bizonyítéka, hogy hosszabb távon is együtt fogunk működni. Úgy időzítjük ez után is, hogy az adott év aktuális csúcseseménye, jelen esetben közvetlenül a vb előtt legyen a mi tornánk, amelyen a magyar közönség a világverseny előtt láthatja hazai medencében utoljára kedvenceit” – mondta Beck György, aki különleges bejelentéssel is szolgált.

A jövő csütörtöki válogatott edzésen – afféle díszvendégként – jelen lesz, és vízbe is száll a Kemény-legénység gyakorlásán Jenson Button, a Forma-1 egyik sztárja, a McLaren 2009-ben világbajnok brit pilótája.

A Vodafone Kupa programja:
július 1., péntek:
17:30 óra: Németország-Oroszország
19 óra: Magyarország-Görögország
július 2., szombat:
17:30 óra: Görögország-Oroszország
19 óra: Magyarország-Németország
július 3., vasárnap:
9:30 óra: Görögország-Németország
11 óra: Magyarország-Oroszország

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik