Sport

Asafa Powell is Budapestre jöhet

A korábban világ leggyorsabb embereként számon tartott jamaicai sprinter képviselőivel egyeztetnek a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői.

Spiriev Attila, a verseny sportigazgatója szerdai sajtótájékoztatón jelezte, hogy a már hétfőn beharangozott sztársprinter, a jamaicai Asafa Powell szereplése még nem biztos, jelenleg folynak a tárgyalások a sportoló menedzsmentjével. A 100 méteres távra specializálódott vágtázó 2005. júniusa és 2008. májusa között tartotta a világrekordot.

Powell 2008-ban olimpiai aranyat nyert hazája 4×100-as váltójával, két évvel ezelőtt pedig világbajnokságot nyert Berlinben – szintén váltóval. A World Athletics Final sorozatban ötször is nyerni tudott.

A női 200 m kétszeres olimpiai bajnoka, a jamaicai Veronica Campbell-Brown ugyanakkor elfogadta a szervezők meghívását, és részt vesz július 30-án a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.A viadal szervezőinek szerdai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a 29 éves vágtázó – aki 2007-ben 100 méteren nyert világbajnokságot – kedvenc távján, 200-on áll rajthoz Budapesten, ahol többek között a 400 méter vb-címvédőjével, az amerikai Sanya Richards-Ross-szal csap majd össze.

Korábban már Sanya Richards-Ross és Brigitte Foster Hylton is jelezte a részvételét a versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik