Sport

Kosárlabda: ők készülnek az Eb-pótselejtezőre

Mészáros Lajos,a nemzeti együttes szakmai igazgatója hétfőn kijelölte 16 fős keretét, melyben helyet kapott Obadiah Nelson Trotter is.

Ahogyan arról már írtunk, a Szolnok irányítója hétfőn délelőtt tette le az állampolgársági esküt. A magyar csapatnak komoly erősítést jelent a 27 éves, 186 cm magas kosárlabdázó, aki sokat segíthet abban, hogy a válogatott kivívja az Eb-szereplés lehetőségét.

Az augusztus 9-én kezdődő pótselejtező-sorozatban Finnország és Portugália legjobbjaival kell megküzdenie a nemzeti együttesnek, melynek az első vagy a második helyen kell végeznie ahhoz, hogy szerepelhessen a litvániai kontinenstornán.

Mészáros szintén örömmel jelentette be, hogy a válogatott ismét számíthat a szintén szolnoki Báder Mártonra is, aki tavaly derékfájdalmai miatt nem vállalta a szereplést.

„Hosszú és megterhelő szezonom volt a Szolnokkal, de ennek ellenére a derekam nagyjából rendben van. Folyamatosan járok kezelésekre, de örülök, hogy visszatérhetek a válogatottba. Ez egy remek társaság, szerintem jók leszünk”- bizakodott az újdonsült magyar bajnok.

Bár csapatával a Burgossal nem sikerült feljutnia a spanyol élvonalba, Lóránt Péter most azért küzd, hogy a válogatottal ott lehessen az Eb-n.

„Már két hete itthon vagyok, mindig nagy öröm hazajönni és szerepelni a válogatottban. Báder és Trotter érkezésével csak erősödtük és mindent meg fogunk tenni azért, hogy kijussunk Litvániába”- nyilatkozta a center.

Hanga Ádámnak akadt dolga a bajnokság befejeződése után is, hiszen előbb aláírt a spanyol első osztályú Manresához, majd az olaszországi Eurocampen mutatta meg tehetségét. Az igazi próbatétel azonban még hátra van.

„A bajnokság után még játékban maradtam, nem volt sok időm pihenni. Izgatott vagyok a nyárral kapcsolatban, nagyon jó csapat jött össze a válogatottnál. A célunk egyértelműen az, hogy kijussunk az Eb-re”– zárta mondandóját az Albacomp egykori hátvédje.

A csapat július 4-én kezdi meg a felkészülést a sorozatra, és a hónap végéig Bükön edzőtáborozik majd. A tréningek között, július közepén Szombathelyen és Körmenden Iránnal, majd a hónap végén ugyanazokon a helyszíneken Szlovákiával vív felkészülési mérkőzéseket a csapat, mely július 27-én Ausztriában vendégszerepel.

Augusztus első hetében már Szolnokon folyik majd az “élesítés” és az edzések, illetve az Universiade-válogatott elleni meccs után, augusztus 7-én utazik a gárda Portugáliába, a sorozat első meccsére.

A magyar válogatott kerete
Szabó Zsolt (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Horváth Ákos (Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid (Atomerőmű), Wittmann Krisztián (T.O.M.Controll-Kecskeméti KSE), Fodor Márton (Szolnoki Olaj KK), Hanga Ádám (Manresa), Molnár András (Kis-Rába menti Takarék Soproni KC), Soós Gábor (Kaposvári KK), Tóth Gergely (Zalakerámia-ZTE KK), Tóth Ádám (Zalakerámia-ZTE KK), Báder Márton (Szolnoki Olaj KK), Keller Ákos (Albacomp), Obie Trotter (Szolnoki Olaj KK), Hendlein Roland (Albacomp), Lóránt Péter (Burgos), Trepák Zoltán (Szolnoki Olaj KK)
A pótselejtező menetrendje (a háromból két csapat jut ki az Eb-re):
Portugália-Magyarország, augusztus 9.
Magyarország-Finnország, augusztus 12.
Finnország-Portugália, augusztus 15.
Magyarország-Portugália, augusztus 18.
Finnország-Magyarország, augusztus 21.
Portugália-Finnország, augusztus 24.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik