Sport

Kaposvári KK: a visszatérés ereje

Dobos Sándor
Dobos Sándor

újságíró. 2011. 06. 21. 21:30

A kaposvári férfi kosárlabdaklubnál is alakul a csapat a következő szezonra. A Delfinek két korábbi kedvenc visszatérésével lépnének előrébb.

Az elmúlt évi 12. hely után a legjobb nyolc közé kerülést tűzték ki célul a kaposvári kosárcsapatnál, ehhez azonban stabilizálni kell az anyagi viszonyokat. Nem meglepő, hogy a következő szezonnal kapcsolatos sajtótájékoztatót gazdasági kérdésekkel kezdte Monok Tibor ügyvezető-elnök:

„Nagy örömömre szolgál, hogy a támogatói kör további bővüléséről számolhatok be. Sikerült három évre szóló megállapodást kötnünk a minket segítő cégekkel, így az eddigieknél szilárdabb alapokon állhatunk. Szeretnénk július 20-ig valamennyi játékosnak és stábtagnak kifizetni az elmaradt béreket. A cél, hogy olyan bajnokságot zárhassunk jövő tavasszal, amely után nem keletkeznek újabb tartozások. Ennek megfelelően próbáljuk kialakítani azt a csapatot, amely sikerrel szerepelhet a pontvadászatban.”

A szakmai munkáért – a tavasszal lemondott, később mégis marasztalt – Fekete Ádám felel a következő szezonban is, akit Filipovics Gordan segít majd. Ami a játékoskeretet illeti: a Delfineknek sikerült visszacsábítaniuk Kiss Kornélt és Szőke Balázst. Mindketten játszottak már Kaposváron és most mind a ketten Pécsről térnek vissza. A klubnál marad Kutasi Gergely, Márkus Tamás és Fonai Richárd, valamint a korosztályos válogatott Bíró Bence és Kovács Soma is.

Monok Tibor elmondta még, hogy további három, külföldi játékos szerződtetését is tervezik. Mindenképpen szeretnének egy meghatározó, mérkőzések eldöntésére is képes külföldi kosárlabdázót igazolni. Az már korábban eldőlt, hogy a Kováts Róbert, Fülöp Gábor, Medve Máté hármas nem a 2004-es bajnok és kupagyőztesnél folytatja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.