Sport

Kaposvári KK: a visszatérés ereje

A kaposvári férfi kosárlabdaklubnál is alakul a csapat a következő szezonra. A Delfinek két korábbi kedvenc visszatérésével lépnének előrébb.

Az elmúlt évi 12. hely után a legjobb nyolc közé kerülést tűzték ki célul a kaposvári kosárcsapatnál, ehhez azonban stabilizálni kell az anyagi viszonyokat. Nem meglepő, hogy a következő szezonnal kapcsolatos sajtótájékoztatót gazdasági kérdésekkel kezdte Monok Tibor ügyvezető-elnök:

„Nagy örömömre szolgál, hogy a támogatói kör további bővüléséről számolhatok be. Sikerült három évre szóló megállapodást kötnünk a minket segítő cégekkel, így az eddigieknél szilárdabb alapokon állhatunk. Szeretnénk július 20-ig valamennyi játékosnak és stábtagnak kifizetni az elmaradt béreket. A cél, hogy olyan bajnokságot zárhassunk jövő tavasszal, amely után nem keletkeznek újabb tartozások. Ennek megfelelően próbáljuk kialakítani azt a csapatot, amely sikerrel szerepelhet a pontvadászatban.”

A szakmai munkáért – a tavasszal lemondott, később mégis marasztalt – Fekete Ádám felel a következő szezonban is, akit Filipovics Gordan segít majd. Ami a játékoskeretet illeti: a Delfineknek sikerült visszacsábítaniuk Kiss Kornélt és Szőke Balázst. Mindketten játszottak már Kaposváron és most mind a ketten Pécsről térnek vissza. A klubnál marad Kutasi Gergely, Márkus Tamás és Fonai Richárd, valamint a korosztályos válogatott Bíró Bence és Kovács Soma is.

Monok Tibor elmondta még, hogy további három, külföldi játékos szerződtetését is tervezik. Mindenképpen szeretnének egy meghatározó, mérkőzések eldöntésére is képes külföldi kosárlabdázót igazolni. Az már korábban eldőlt, hogy a Kováts Róbert, Fülöp Gábor, Medve Máté hármas nem a 2004-es bajnok és kupagyőztesnél folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik