Sport

Idén július 2-án rendezik a Balaton-átúszást

Ha az időjárás is úgy akarja, július 2-án tartják meg az idei Pek Snack Balaton-átúszást a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es távon.

“Mindenképpen fontos, hogy a résztvevők legalább 90 százaléka amatőr, a profik között pedig sokan vannak úszók, vízilabdázók, ökölvívók” – mondta Szántó László, a szervezőbizottság elnöke.

“Két fontos alappillérünk van, a biztonság és az állandóság. Minden évben egy úszófolyosó segít abban, hogy az indulók könnyebben tájékozódjanak vagy megpihenjenek a próbázás közben. Az állandóság szintén nagyon lényeges: az úszók tudják, mire számíthatnak, biztonságban érezhetik magukat, és arra is odafigyelünk, hogy a Platán-strandon színvonalas szórakoztató programok is legyenek” – tette hozzá.

A szervezők közölték, nevezni reggel 7 órától délután fél 2-ig lehet a révfülöpi futballpályán. A rajt 8 órától 14 óráig folyamatos lesz.

Tavalyelőtt egy híján 9300-an vettek részt a sorrendben immár 28. Balaton-átúszáson, egy éve viszont az időjárás győzött, így nem tudták megtartani a rendezvényt.

Az esemény sajtótájékoztatóján Erdei Zsolt korábbi profi ökölvívó-világbajnok is részt vett, egyúttal bejelentette: az idén immár ötödik alkalommal indul az eseményen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik