Sport

A kajak-kenu lenyomta a Forma-1-et

Az elmúlt hétvégén közel 700 ezer tévénéző látta a magyar válogatott sikereit a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság

A televíziós csatornák nézettségét mérő AGB Nielsen adatai alapján 2 nap alatt közel 700 ezer ember tekintette meg a kajak-kenu Európa-bajnokság televíziós közvetítéseit. Ennyien látták élőben, ahogy a magyar válogatott 6 arany-, 3 ezüst-, és 2 bronzéremmel az éremtáblázat élén végzett.

Nemcsak a vízen elért eredmények szempontjából zárult sikeresen a hétvégi kajak-kenu Európa-bajnokság, hanem az élő televíziós közvetítés is győzni tudott a nézettségi versenyben. Szombaton délután közel 300 ezer, vasárnap pedig 400 ezer néző követte figyelemmel Kovács Katalin és társai győzelmeit a Magyar Televízióban.

Érdekesség, hogy a kajak-kenu közvetítés a teljes lakosság körében vasárnap jobb nézettséget produkált, mint az azonos időben sugárzott, rendszeresen jelentkező Forma-1-es magazin, ezzel a hétvége legnépszerűbb sportműsora lett.

„Az év fő eseménye a magyar válogatott számára, és reméljük, hogy a sportszerető magyar közönség számára is az augusztusi MOL olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz. Augusztus 17. és 21. között 90 ország, 2000 sportolója küzd Szegeden az érmekért és a londoni részvételi lehetőségért. Legutóbb 2006-ban rendeztünk Szegeden kajak-kenu vb-t, akkor több mint 1 millió néző látta a döntő futamokat a tévében. Idén számos újdonsággal készülünk, bízunk benne, hogy a helyszínen ismét több tízezren, a képernyők előtt pedig sok százezren szurkolnak majd Kovács Katalinnak, Vajda Attilának és a többieknek” – nyilatkozta Schmidt Gábor, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.

Az 5 évvel ezelőtti szegedi világbajnokság televíziós közvetítése olyan jól sikerült, hogy a technológiát egy az egyben átvették a pekingi olimpiai szervezői.

„Ebből a szempontból idén is nagy dobásra készülünk – mondta Vékássy Bálint, a világbajnokság versenyigazgatója. –  A szervezőbizottság segítségével a Magyar Televízió HD-minőségben fogja közvetíteni az eseményt, az eddiginél is több kamerával és különleges kameraállásokkal. Ez lesz minden idők legszínvonalasabb kajak-kenu közvetítése, a nézők szinte testközelből láthatják majd a sportolók izzadságcseppjeit is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik