Sport

Szellő hurrikánként bokszolt

Káté Gyula (64 kg) és Szellő Imre (81) magabiztos győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé az ankarai ökölvívó Eb-n, Nagy Krisztián (56) kiesett.

Káté Gyula nem tartozik a kezdők közé, tizenegy éve van ott a világ élvonalában, két-két Eb-ezüst és -bronz a mérlege, továbbá két vb-harmadik hely. Most is simán elintézte az amúgy roppant erős német Thomas Vahrenholtot, még úgy is, hogy elromlott a pontozógép, ami a második menetről 0-0-s eredményt közölt. Káté a nyolc között kedden Vincenzo Mangiacapréval csap össze. Tavaly ilyenkor, a moszkvai Eb negyeddöntőjében 9:4-re verte az olaszt.

Káté Gyula és Szellő Imre

A 81 kilós Szellő Imre lehengerlő módon jutott a legjobb nyolc közé, a második menet 53. másodpercében döntő fölénnyel verte az angol Obed Mbwakongót. Szellő az első menet közepén, majd végén is megrendítette Mbwakongót, a második etap elején már nem volt mentség, a bíró nem engedte tovább a küzdelmet. Szellő ellenfele kedden, a negyeddöntőben a török Caner Sayak lesz, aki az Eb eddigi legfelháborítóbb csalásával 18:17-re legyőzte az őt kilenc percen át püfölő fehérorosz Mihail Dauhaljavecet.

„Azt megtanultam Memphisben, ahol a WSB félprofi-ligában bokszoltam fél évig, hogy nem nem kell rögtön döntésre vinni a dolgot, nyugodtan kell bokszolni, és akkor előbb-utóbb adja magát a lehetőség. Most adta, és amikor rés nyílt, lecsaptam”- mondta Szellő.

Nagy Krisztián márciusban, a zágrábi Zlatko Hrbic-emlékversenyen legyőzte az orosz vb-arany- és ezüstérmes Szergej Vodopjanovot. Húszévesen élete első felnőtt Európa-bajnokságán indult, de a 28 éves olasz Jahyn Vittorio Parrinello simán legyőzte őt.

Az 56 kilós szolnoki fiú nem találta a ritmust, sok ütést kapott, a rutinos olasz pedig folyamatos, de kevéssé feltűnő szabálytalanságokkal tördelte szét a bunyót.

„Krisztián túl van a bemutatkozáson, minden kezdet nehéz”- kommentált Kovács László szövetségi kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik