Sport

Contador határozottan nem ideges

Alberto Contador Giro-Tour duplára készül, ami utoljára 1998-ban Marco Pantaninak sikerült. A spanyol kerekest nem befolyásolja a doppingügye.

Alberto Contador Giro d’Italia-Tour de France duplára készül, ami utoljára 1998-ban az olasz “Kalóznak”, Marco Pantaninak sikerült.

A spanyol kerekes a sporza.be portálnak azt mondta, hogy a Giro nem éppen ideális felkészülés a Tour-ra és a legnagyobb kihívójának Andy Schlecket tartja.

„Jelenleg fáradt vagyok, az izmaim még érzik a Girót, nehéz feladat lesz megszerezni a sárga trikót. A Tour de France-t egyébként is nehéz megnyerni, ráadásul ez a verseny mindig különleges felkészülést igényel. A rendkívül nehéz Giro pedig nem tekinthető ideális felkészülésnek. Elég időm van azonban pihenni, mivel egyedül a spanyol bajnokságon az időfutamban és a mezőnyversenyben indulok a Tour előtt. Az a típusú versenyző vagyok, aki kevésbé érzi meg a kihagyást, szerintem gyorsan fel tudom majd venni a Tour ritmusát.” – mondta Contador, aki szerint a legnagyobb kihívója Andy Schleck lesz.

„Andy Schleck lesz a legnagyobb rivális, de ott van Evans vagy Basso, illetve a fiatalabbak, mint Van den Broeck és Gesink. Van den Broeck tavaly is nagyon jól ment a Tour-on, ha továbbra is így fejlődik, idén már a győzelemért is harcba szállhat.” – dicsérte az ellenfeleit a címvédő.

Contador hangsúlyozta, hogy a folyamatban lévő doppingügye nem befolyásolja. „Minden erőmmel a versenyre koncentrálhatok. Maximálisan megbízom az ügyvédeimben és optimista vagyok a jövőt illetően. Határozottan kijelenthetem, hogy nem vagyok ideges.”

A gyógyszer-túladagolás miatt 2004-ben elhunyt Marco Pantani 1998-as bravúrja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik