Sport

Bernáth is negyeddöntős az ökölvívó Eb-n

Káté Gyula és Szellő Imre után Bernáth István is győzött hétfőn, és negyeddöntőbe jutott az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon.

A magyar szupernehézsúlyú (+91 kg) riválisa sérülése miatt küzdelem nélkül lépett a legjobb 16 közé, ahol a lett Nikita Maculevic várt rá. A találkozó a legszebb magyar remények szerint alakult, az elmúlt évet Szellőhöz hasonlóan a félprofi WSB-sorozatban töltött Bernáth az első pillanattól jobb volt riválisánál, akit végül fölényes, 11-3-as pontozással vert.

“Elégedett vagyok” – mondta röviden meccse után Bernáth, aki a keddi, már éremért zajló negyeddöntőben az olaszok olimpiai és világbajnoki címvédőjével, Roberto Cammarellével találkozik.

A hétfő esti programban érdekelt másik magyar, a 75 kg-os Harcsa Zoltán is szorítóba lépett – volna, de kiújult a bal kezének középső ujján az ínhüvelygyulladás. Dr. Jákó Péter, a magyar csapat orvosa nem engedte szorítóba lépni a 18 éves ifjúsági olimpia-bronzérmes.

Az Eb negyedik versenynapján így négy magyar lépett szorítóba, s közülük hárman, a legutóbbi két kontinenstornán ezüstérmes Káté Gyula (64 kg), az olimpiai és világbajnoki ötödik Szellő Imre (81 kg), valamint Bernáth győzött, és kedden az éremért bokszolhat, csakúgy, mint Lakatos István (49 kg), aki kedden mutatkozik be a viadalon.

Az egyetlen hétfői vereséget az Eb-újonc Nagy Krisztián (56 kg) szenvedte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik