Sport

Magyar érmek a római úszóversenyen

Verrasztó Dávid győzött, húga, Evelyn és Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet szerzett vasárnap Rómában, a Hét Domb elnevezésű nemzetközi úszóversenyen.

Verrasztó Dávid 200 méter vegyesen érdemelte ki az aranyérmet 2:00.31 perces idővel, és ugyanebben a számban állhatott fel az eredményhirdetéskor a dobogó második fokára Verrasztó Evelyn is, aki 34 századdal maradt el a londoni olimpiai részvételt jelentő A-szinttől.

A szombaton 200 méter pillangón remek teljesítménnyel első Jakabos Zsuzsanna vasárnap 200 méter gyorson úszott egyéni csúcsot, és esetében ezüstérmet ért az 1:57.68 perc. Ugyanitt a fináléban indult Mutina Ágnes is, ő ötödik lett 2:00.03-mal.

Még egy magyar volt döntős a zárónapon: Molnár Ákos 200 méter mellen negyedikként végzett 2:13.73 perccel.

“Két embert kell kiemelnem a csapatból, a mai gyorsszámban kitűnő időt repesztő Jakabos Zsuzsannát és a szintén remeklő Verrasztó Dávidot, de Evelyn is feljövőben van hosszú kihagyását követően” –– értékelt Kiss László szövetségi kapitány a háromnapos Trofeo Sette Colli után. “Remélem ugyanakkor, hogy Mutina Áginak nem újult ki a korábbi sérülése. Hogy a tengerentúlra ugorjak át, nem úszott jól a világbajnok Hosszú Katinka, aki csak az ötödik lett 400 m vegyesen 4:42.93-as idővel a kaliforniai Santa Clarában. Igaz, ő is nagy munkában van még, s bízunk benne, hogy a bő egy hónap múlva kezdődő sanghaji vb-n már ismét a régi lesz” – mondta a szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik