Sport

Döntős a Budapest Wolves Ladies

A Farkasok női különítménye Budapesten győzte le a Graz Rangers Roughnecks csapatát az osztrák amerikaifoci-ligában.

A Wolves Ladies a háromcsapatos mezőny második helyét foglalta el a mérkőzés előtt, de az eddig nyeretlen grazi lányok nem jelenthettek veszélyt a „farkasfalka” továbbjutására. A két alakulat június elején már megmérkőzött egymással, az ausztriai találkozó könnyed 25-0-ás Wolves-sikert hozott, és most is hasonló eredményben bíztak a lányok.

A mutatott játék alapján már az első félidőben biztosra vehető volt a hazai győzelem: Zátonyi Anita touchdownjával nyitották meg a sorozatot a lányok, majd Gál Dóra értékesítette az extra pontot. A Rangers támadóalakzata hibát hibára halmozott, és az első két negyed alatt Száraz Kata kétszer is elcsente az osztrák csapat hosszúpasszát. A második hazai touchdownt is egy interception előzte meg: Sári Márta ugrott a legmagasabbra, és miután a labda a kezében landolt, meg sem állt az ellenfél célterületéig. A kihagyott 1 pontos után az állás így is 13-0 volt.

A második félidőt ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták a hölgyek. András Judit is feliratkozott a pontszerzők névsorára, majd az 1 pontos kísérlet helyett – igaz kényszerűen – sikeres kétpontos következett. A rossz snap után, a holder poszton is bevetett Száraz Kata kapta fel a földről a labdát, és a rúgással számoló Rangers játékosok csodálkozó tekintetével kísérve, az end zone-ba gyalogolt. A képzeletbeli eredményjelzőn már 21-0 állt.

A pontzsák azonban még kétszer kinyílt, először Bánhegyi Anna futása, és Gál Dóra extra pontja után növelte a különbséget a Wolves, végezetül pedig a vendégek is szereztek egy 6 pontost, szépségtapaszként.

A 28-6-os végeredménnyel a Wolves maradt a második, két győzelemmel, és két vereséggel, a Rangers pedig 4 kapitulálásával az utolsó helyen zárta az idényt. Érdekesség, hogy a farkaslányok két győzelmüket a Rangers ellen, míg két vereségüket – a vasárnapi döntőbeli ellenfél – Vikings Ladies ellen szenvedték el.

A győzelem azt jelenti, hogy június 25-án a Wolves lesz a Vienna Vikings Ladies ellenfele az osztrák bajnokság döntőjében.

AFBÖ Ladies Cup:
Budapest Wolves Ladies – Graz Rangers Roughnecks 28:6
A csoport végeredménye:
1. Vikings Ladies 4 győzelem 0 vereség
2. Wolves Ladies 2 győzelem 2 vereség
3. Rangers Ladies 0 győzelem 4 vereség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik