Sport

Címvédés a magyar amatőr golfbajnokságon

Esős nappal és szép eredményekkel zárt az 51. Magyar Amatőr Golfbajnokság Bükfürdőn.

Az elmúlt két nap meleg és napsütéses időjárása után vasárnap reggel hideg és esős idő fogadta a játékosokat az amatőr golfbajnokságon, ez meg is látszott az eredményeken. Szerencsére azonban az égiek megkegyelmeztek a mezőnynek, délután a golfozók már napsütéses időben folytathatták a játékot.

A lányok mezőnyében Szurovszky Zsófia és Rózsa Csilla az utolsó napon fej fej mellett haladtak. A második kilenc szakaszon, a végső küzdelemben végül előbbi négy ütéssel bizonyult jobbnak, így ő nyerte el az 51. Magyar Amatőr Golfbajnokság női bajnoka címet. A kategória harmadik helyezettje Kocsis Réka, aki a közelmúltban az Egyesült Államokból tért haza.

A férfiak között Kővári Dániel négy ütés előnnyel kezdte meg az utolsó versenynapot Herr Tamás előtt. Ezt az előnyt végig sikerült megtartania, sőt a végére tíz ütéssel nyerte meg a bajnoki címet. Harmadik helyen Petkovics Bálint végzett.

Szurovszky Zsófi és Kővári Dani győzelmével sorozatban harmadszor nyerte meg a Magyar Amatőr Nemzeti Bajnokságot. Érdemes kiemelnünk, hogy a verseny legfiatalabb indulója Závaczki Bálint tapasztaltabb golfozókat is megelőzve végül 303 ütéssel zárta a bajnokságot.

Eredmények:
Nők:
1. helyezett: Szurovszky Zsófia 230 ütés
2. helyezett: Rózsa Csilla 234 ütés
3: helyezett: Kocsis Réka 246 ütés
Férfiak:
1. helyezett: Kővári Dániel 216 ütés 
2. helyezett: Herr Tamás 226 ütés
3. helyezett: Petkovics Bálint 233 ütés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik