Sport

Kiss Pál Tamás Valenciában tesztelt

A GP3-as pilóta a jövő heti futam városában, de egy másik pályán tesztelt, és a közepes időeredmények ellenére elégedett volt a gyakorlással.

A Barcelonában szenzációs futamgyőzelmet arató magyar versenyzõ a kétnapos teszt pénteki zárónapjának új gumikkal vágott neki. Eleinte nem találta a ritmust, utána azonban kopott gumikkal is közel olyan idõket ment, mint az élmezőny. A Tech 1 Racing versenyzõje végül a 24. helyen zárt. A délutáni edzésen az aszfalt közel 50 fokos volt, Kiss Pál Tamás a 19. időt autózta.

Este kiment a jövõ heti verseny színhelyére, a Circuit de la Comunitat Valencia ringre. Ez egy városi pálya, így lehetõsége volt személyautóval – néhány, már lezárt részt kivéve – végigmenni rajta.

Kiss Pál Tamás összességében elégedett volt a valenciai teszteléssel: „Jó visszajelzés volt ez a két nap számomra a fizikális állapozomról. Jól bírtam, az utolsó másfél órában éreztem csak, hogy már nem tudok úgy koncentrálni. Bár nem voltak átütõ eredményeim, pozitívan értékelem a tesztet. Nagyon kemény a mezõny, egyre kiélezettebb a küzdelem. Már a jövõ hétvégére koncentrálok, amikor este áthaladtam a célegyenesen, éreztem: alig várom, hogy újra versenyezhessek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik