Sport

Simán nyertek az ausztrálok ellen Birosék

Magabiztos győzelmet aratott a világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott a kaposvári felkészülési mérkőzésen Ausztrália ellen.

Mint mindenhol, Kaposváron is zsúfolásig megtelt az uszoda a magyar pólós fiúk meccsére. Az ellenfél a hazánkban készülő Ausztrália volt, amely fogalmazzunk úgy, szebb napokat is megélt már.

A mieink fokozatosan őrölték fel a szimpatikusan küzdő vendégeket, az első gólt Madaras Norbert szerezte. Varga Dénes, Howden és Biros következett, így kétgólos előnnyel vonultak pillanatnyi szünetre a fiúk.

Cotterill egy gólra felhozta az auszikat, de újra a rijekai Varga Dénes következett (4-2). Younger még betalált, ezután viszont hosszú-hosszú – mint később kiderült, végzetes – csend következett vendégoldalról. A mieink ellenben nem eresztettek le, Hosnyánszky, Biros, Kiss Gergely, Varga Dániel következett, így 8-3-at mutatott az eredményjelző a nagyszünet előtt.

A harmadik negyedben csak Varga Dénes és Varga II Zsolt talált be, a mieink szebbnél szebb mozdulatokkal igyekeztek kiszolgálni a közönséget. Kiss, Hárai és ismét Varga Dénes volt a gólszerző a záró negyedben, így tehát utóbbi lett a mérkőzés legeredményesebb magyar gólszerzője.

A magyar válogatott július 1-től a Margitszigeten, a Vodafone Kupán bizonyíthat Oroszország, Görögország és Németország ellenében.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország – Ausztrália 13-3 (3-1, 5-2, 2-0, 3-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik