Sport

Bacskai – ahogy kell

Bár az angol Scott Cradle - szó szerint - megizzasztotta Európa-bajnokunkat, a 69 kilós Bacskai Balázs biztos győzelemmel rajtolt az ankarai ökölvívó Európa-bajnokságon.

Nem könnyű esélyesnek lenni. Bacskai Balázs életében először készülődött címvédőként Eb-rajtra, s ahogy két órával az angol Cradle elleni meccse előtt elárulta, igencsak feszült volt. „Valamivel kevesebb meccsem volt, mint tavaly a moszkvai Eb előtt, de remélem, ez nem okoz gondot. Ha már túl vagyok a bemutatkozáson, a többi simábban fog menni…” – ígérte a Vasas világklasszisa.

Nos a bemutatkozás kezdetben kicsit döcögősre sikeredett – Cradle 5:5-re hozta az első menetet -, de aztán beindult a magyar gőzhenger. Patakzott a vér az angol orrából, aztán a harmadik menetben számoltak is rá, végül simán nyert 17:10-re honfitársunk.

„Na, milyen volt?”, kacsintott atyai büszkeséggel Bacskai Imre, a bajnok édesapja, egyben edzője, s erre csak azt mondhattuk: kiváló!

„A vége felé egy kicsit elfáradtam, de ettől eltekintve nem volt gond. Miután előnybe kerültem, már csak arra törekedtem, hogy biztosan meglegyen a meccs”, tette hozzá az ifjabbik Bacskai, aki legközelebb a francia Adriani Vastine-nal mérkőzik, már a nyolc közé jutásért.

Így hát az első nap magyar mérlege két győzelem, egy vereség, szombaton 91 kilóban Darmos József egy azeri, szupernehézsúlyban Bernáth István egy izraeli bokszolóval kezd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik