Sport

Százezrek ünnepelték Nowitzkiéket

Több mint 250 ezer ember vett részt Dallasban azon a csütörtöki parádén, melynek során a város köszöntötte az NBA-ben első bajnoki címét megszerző Mavericks csapatát.

A mintegy két kilométeres diadalmenet helyi idő szerint délelőtt 10 órakor kezdődött a városházánál, és az együttes otthonául szolgáló American Airlines Centernél ért véget. A játékosok nyitott kocsikon vonultak végig a tömeg előtt, amely a 30 fokos hőség ellenére már reggel elözönlötte az utcákat. A finálé legjobbjává választott Dirk Nowitzki a döntő másik két hősével, Jason Terryvel és a veterán Jason Kidd-del egy klubszínűre – azaz kék-fehérre – díszített autóban állt. A végjátékban a Miami Heatet 4-2-re verő alakulat ünneplése ezután a csarnok előtt folytatódott.

“Fenn vagyunk a világ tetején, és csodálatos ez az érzés – jelentette ki a német Nowitzki. – Tizenhárom éve várok erre a pillanatra.”

Mark Cuban tulajdonos, Rick Carlisle vezetőedző és nyolc játékos szerdán este a híres David Letterman Show vendége volt, műholdon keresztül kapcsolták őket Dallasból a tévéstúdióba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik