Sport

MKOSZ: haladékot kért a szövetség a FIBA-tól

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) nem fogadta el a Pécs 2010 és a Mediteam Szeged nemzetközi kupába leadott nevezését.

Az MKOSZ csütörtöki tájékoztatása szerint az elnökség a nőknél az MKB-Euroleasing Sopron (Euroliga) és a SEAT Lami-Véd Győr (Európa Kupa), a férfiaknál pedig a Szolnoki Olaj KK és az Atomerőmű SE (mindkettő Eurochallenge Kupa) nevezését fogadta el.

A vezetőség a június 15-ig meghosszabbított határidő lejártával úgy döntött, hogy továbbra sem fogadja el a Mediteam Szeged és a Pécs 2010 jelentkezését a nemzetközi kupákban való indulásra. Ugyanakkor azzal a kéréssel fordult a FIBA Europe illetékeseihez, hogy amennyiben lehetséges, a nevezések elbírálását tolja ki június 30-ig, mivel a Pécs az utóbbi napokban sokat tett az adósságok törlesztéséért, ezért ha haladékot kap, a jelzett időpontig teljesítheti a nevezéshez szükséges feltételeket.

A szegediek nevében a nap folyamán Nagy Z. Zsolt, a névadó szponzor Mediteam Zrt. vezérigazgatója azt közölte, hogy mivel a csapat működtetését átvevő gazdasági társaság nem tudott megállapodni egy játékosával a tartozás átütemezéséről, az együttes sem az Európa Kupában, sem a magyar bajnokságban nem indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik