Sport

Három magyar kezd pénteken az ökölvívó-Eb-n

Három magyar versenyző lesz érdekelt pénteken, az ankarai férfi ökölvívó Európa-bajnokság nyitónapján.

A magyar csapat tájékoztatása szerint a csütörtöki sorsolás alapján Varga Miklósnak (60 kg), Bacskai Balázsnak (69 kg) és Harcsa Zoltánnak (75 kg) kell szorítóba lépnie a kontinenstorna nyitányán, mindhármuk számára a 16 közé kerülés a tét.

A 2008-ban bronzérmes Varga nem csupán a korai időpont tekintetében “húzott bele”, hanem a rá váró feladat nagyságát illetően is, mivel rögtön az egyik legnehezebb rivális, az orosz Ildar Vaganov jutott neki. A 69 kg-ban címvédő Bacskai az angol Scott Cardle-lal kezd, míg Harcsa a lengyel Tomas Jablonskival csap majd össze.

Kovács László szövetségi kapitány csapatából még három versenyzőnek kell meccselnie a nyolcaddöntőért: szombaton a legutóbbi két Eb-n harmadik Darmos József (91 kg) az idei Bocskai emlékverseny győztesével, az azeri Tejmur Mammedovval, Bernáth István (+91 kg) pedig az izareli Jusuf Abed El Ganival, míg vasárnap Kalucza Norbert (52 kg) a tavaly 54 kg-ban Eb-bronzérmes ír Andrew Selbyvel találkozik.

Nagy Krisztián (56 kg), a tavaly és három éve is második, kétszeres vb-bronzérmes Káté Gyula (64 kg), valamint az olimpiai ötödik Szellő Imre (81 kg) hétfőn a nyolcaddöntőben, Lakatos István (49 kg) pedig kedden rögtön a negyeddöntőben kezd.

Az Európa-bajnokságon 251 öklöző lép szorítóba, a péntek délutáni program 13 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik