Sport

Nem lesznek ott az Eb-n női kosarasaink

A magyar nemzeti csapat a női kosárlabda-Eb pótselejtezőjén, Sopronban alulmaradt a németekkel szemben.

Sorsdöntő összecsapást játszott a női kosárlabda-válogatott szerda délután. A németek elleni Eb-pótselejtező visszavágóját az tette lehetővé, hogy a mieink egy hete megnyerték a hazai rendezésű pótselejtező-tornát.

A németek elleni odavágón aztán 6 pontos vereséget szenvedtek Hortiék, de ez nem tűnt behozhatatlan hátránynak.

A mieink a Fegyverneky, Fűrész, Horti, Vajda, Krivacsevics összeállításban kezdték a mérkőzést. Breitreiner lelombozó hármasával indult a pontgyártás (0-3), Horti büntetőjével és Fegyverneky, valamint Krivacsevics két pontjával azonban már nálunk volt az előny (5-3) – két és fél percig nem találtak be a germánok.

11-5-nél már le is dolgoztuk a hat pontot, ehhez már az első meccsen hiányzó, ám újra a pályán bizonyító Honti Kata is hozzátett. 15-7 után zsinórban öt német pont következett, ismét szoros volt az állás (15-12), a negyed végére négy pont volt az előnyünk (17-13).

Remekül indult a második etap, Fegyverneky és Vida pontjaival elhúztunk 8 ponttal (21-13), Fűrész Dia triplájánál már 9 volt a differencia. Jött azonban Glaser és Bar, és máris 25-22 volt az állás – időt is kért Székely Norbert szövetségi kapitány. Hiába, 27-25-re már a németek vezettek. A nagyszünetre pedig 33-33-ra alakult az állás.

Koop szerezte a harmadik negyed első kosarát, Krivacsevics a másodikat. Nagy kár, hogy a negyed közepén Fűrész Dia kihagyta a hármast, ez már az 5. sikertelen kísérlete volt a mieinknek ebben a játékelemben (37-35 volt ekkor az állás). Ezután a németek bemutatták azt, amit a harmadik negyeden, nevezetesen egy 10-0-s rohamot, máris 45-39 volt oda.

Nagyon gyengén dobtak a mieink, Vida, Horti és Szécsi is hibázott, a németek nem, 49-40-nel fordultunk az utolsó 10 percre.

Ez azt jelentette, hogy 15 ponttal kellett volna megnyernünk az utolsó játékrészt. 20 másodperc alatt sikerült két személyit összeszednünk, ez nem kecsegtetett szép reményekkel a folytatásra.

Sajnos 11 ponttal elhúztak a vendégek, Fegyverneky a negyedik triplakísérletét is elrontotta, miközben a csapat már összességében a nyolcadikat (46-57).

Nagyon nem ment a mieinknek, akik továbbra is a hármasokkal próbálkoztak – a meccs végéig 18 kísérletet mutattak be a magyarok, kettő ment be belőle.

Mindezen hiányosságok ellenére a lányok hajtottak, akartak, de nem sikerült révbe érniük – sima vereség lett a vége. Nagyon közel volt a lengyelországi Eb, de nem leszünk ott. A mieink talán a selejtezők során szalasztották el a lehetőséget (emlékezhetünk a 0-15-ös utolsó negyedre az egyik mérkőzésen).

Örüljünk azonban annak, hogy elkezdődött az új válogatott építése, hiszen a csapat szemtelenül fiatal. Ha együttmarad, sok mindenre képes lehet.

Eredmény – női kosárlabda-Eb-pótselejtező:
Magyarország – Németország 56-67 (17-13, 16-20, 7-16, 16-18)
A magyar pontszerzők: Fegyverneky 12, Honti 10, Krivacsevics 9, Horti 7, Vajda 6, Fűrész 5, Raksányi 3, Vida, Szécsi 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik