Sport

Újabb világbajnokok a Gyulai emlékversenyen

Női 100 méter gáton többek között a szám világbajnoki címvédője, a jamaicai Brigitte Foster Hylton is indul a július 30-án sorra kerülő Gyulai István atlétikai emlékversenyen.

A 36 éves sprinter mellett még két vb-győztes is rajthoz áll Budapesten: a 2003-ban szabadtéren és a 2004-ben a magyar fővárosban fedettpályán aranyérmes kanadai Perdita Felicien és a 2006-os fedett bajnok ír Derval O’Rourke – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t. A névsor még nem teljes, de az már biztos, hogy női 100 méter gáton nagyon erős lesz a mezőny a Puskás Ferenc Stadionban.

A Gyulai Istvánnak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2006-ban elhunyt főtitkárának, az Universiade-győztes atlétának, kiváló sportriporternek emléket állító viadalra már korábban elfogadta a meghívást a világ jelenlegi legjobb női 400-asa, az amerikai Sanya Richards-Ross, a kétszeres diszkoszvető olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna, valamint két kiváló sprinter, a jamaicai stafétával ötkarikás és világbajnok Michael Frater és az amerikai vágtaváltóval kétszeres vb-első Darvis Patton is, továbbá a többszörös paralimipia bajnok, művégtagokkal versenyző Oscar Pistorius.

Ajánlott videó