Sport

Overdose 4. lett Ascotban

A magyar versenyló a világ lehíresebb galoppversenyén, a Royal Ascot Group I-es, 1000 méteres futamán lett negyedik.

Bár az előzmények nem voltak túl kedvezőek, és a futam sorsolása sem kedvezett neki, Overdose jól futott, esélye is volt a győzelemre. Az 1000 méteres táv első felében a remekül rajtoló Overdose még vezette is a mezőnyt, amelytől vele együtt három ló nagyon elment.

A végén azonban Overdose nem bírta a lépést a vetélytársakkal, és végül Prohibit, Star Witness és Sweet Sanette mögött negyedik helyen futott be, néhány centivel lemaradva a dobogóról.

Overdose ascoti futása eredeti kommentárral, a magyar ló fehér orrvédőben, lovasa, Andreas Suboric                   piros-fehér-zöld mezben:

“Picit álomvilágban élek, titkon azt reméltem, hogy talán megnyeri a versenyt – nyilatkozott a futamot közvetítő SportM csatornán Mikóczy Zoltán, Overdose résztulajdonosa. – Menet közben aztán rá kellett jönnöm, és el kellett fogadnom, hogy a negyedik hellyel is fantasztikus eredményt ért el. Teljesítményével igazolta, hogy itt a helye a világ legjobbjai között. A futam után odajött hozzám az ascoti pálya igazgatója, és azt mondta, számára Overdose futása a legnagyobb csoda, nem tud arról, valaha visszatért-e a világ élmezőnyébe ilyen súlyos patairhagyulladás és maradandó patasüllyedés után egy angol telivér. Engem ez is megerősített abban, hogy ha tudjuk biztosítani a feltételeket, akkor jövőre vagy azután Group I-es versenyt tud nyerni Overdose.”

Mikóczy Zoltán beszélt a tervekről is, mint mondta, megpróbálják az őszi szezont is úgy felépíteni, mint a tavaszit, s annak a csúcsa a november 2-i párizsi viadal lenne. Azt megelőzően augusztusban visszatérhetnek Angliába, és esetleg a párizsi futam után még szóba jöhet egy egyesült államokbeli verseny is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik