Sport

Gálamérkőzéssel hangolnak a röpisek

Csütörtökön a lengyel bajnok BKS Alunprof együttesével játszik gálamérkőzést a magyar női röplabda-válogatott, mely másnap már az Euroligában lép pályára a csehek ellen.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a barátságos összecsapás apropója egy ünnep: harminc évvel ezelőtt a bulgáriai Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett a magyar női csapat, éppen Lengyelországot és Csehországot is megelőzve.

“Régóta szerettünk volna már megrendezni egy hasonló eseményt, amely a sportág ünnepe. Szeretnénk, ha telt ház előtt játszana majd a csapat, amely azt gondolom, a csehek múlt heti legyőzésével rászolgált erre” – nyilatkozta Tóth Tamás, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke.

A válogatott szombaton kiugróan nagy diadalt aratott, amikor drámai csatában 3-2-re nyert a csehek vendégeként az Euroligában. “Mindenképpen történelmi sikert értünk el, ami azt mutatja, hogy jó úton haladunk. Egész jól összeálltunk, de még rengeteg munka áll előttünk” – mondta Horváth Dóra, a válogatott egyik erőssége. A keretből többen is sérültek – a Csehországban “kidőlt” Liliom Ritára várhatóan hetekig nem számíthat a szakvezetés -, ám úgy tűnik, Sándor Renáta ismét bevethető lesz.

A csütörtöki gála 12 órakor kezdődik különböző gyerekprogramokkal, illetve utánpótlás-mérkőzésekkel, a “gálaelőadásra” pedig 17 órától kerül sor a Sportmax Hegyvidék falai között. Az MRSZ elnöksége az eseményt megelőzően tisztújító közgyűlést tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik