Sport

Overdose szerencsétlen sorsolása

Kisorsolták a startboxokat a keddi ascoti versenyre, Overdose nem volt éppen a legszerencsésebb.

A King’s Stand Stakes elnevezésű angliai sprintversenyben a világ legjobbjai állnak rajthoz holnap, így a jó indulópozíció jól jött volna Overdose számára is. A pannoniaoverdose.hu beszámolója szerint a tegnapi sorsoláson a magyar csodaló a 15-ös startboxot kapta, ami a pálya jobb oldali széléhez van közelebb. Ez azért lehet problémás, mert az elmúlt években – igaz, kevesebb indulóval – a bal oldali korlát felé húzott a mezőny, így előfordulhat, hogy Overdose-nak méterekkel többet kell futnia, ha igazodni akar.

Ha viszont a jobb szélre húz ki, lehet, hogy szinte egyedül kell majd futnia, de mivel az ascoti a világ legszélesebb pályája, így nem érzékelné a másik oldalon vágtázó lovakat. A pálya közepén a legkeményebb a talaj, ezt a részt jó lenne elkerülni. A közvetlenül Overdose mellől rajtoló lovak egyébként nem számítanak jó startolónak.

Royal Ascotban vélhetően már a verseny elejétől kezdve hatalmas lesz az iram, így Overdose számára is nagy megmérettetés következik. Lovasa Andreas Suboric lesz, aki mindkét idei versenyen (Berlinben és a Haydock Parkban) vitte, és akivel legnagyobb sikereit aratta 2008-ban (Hamburg, Baden-Baden, Párizs, Róma).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik