Sport

Éjjeli karambol Le Mans-ban

A szombati hatalmas Audi-szaltó után éjjel a címvédő másik autója is ijesztő baleset áldozata lett. Az Audi azonban így is versenyben van a győzelemért.

A címvédő Audi már nem tudja megismételni a tavalyi bravúrt, amikor három autójuk végzett az első három helyen. Egy órával a rajt után Allen McNish egy Ferrarival történt affér után ripityára törte az autóját.

Ahogy az a legendás egynapos viadalon történni szokott, a nagy igénybevétel a gépeket és embereket sem kímélte, jöttek a kisebb nagyobb műszaki gondok, szerelések, kiesések.

Arra azonban kevesen gondoltak, hogy az Audi lesz újra egy csúnya baleset áldozata. Késő éjjel Mike Rockenfeller McNishez hasonlóan egy Ferrarit körözött éppen le, és a nagy sebességgel érkező Audi-pilóta hiába villogott rá a jóval lassabb Ferrarira, az az utolsó pillanatban rossz irányba húzódott. A két autó összeért, Rockenfeller autója 300 km/óra körüli tempónál a pálya melletti füvet érintve megpördült, és a belecsapódott a szalagkorlátba.

A pilóta szerencsére kisebb sérülésekkel megúszta, és gyors kivizsgálás után hajnalban már a kórházat is elhagyhatta.

A szalagkorlát javítása miatt a mezőny majdnem egy órát körözött a biztonsági autó mögött. A verseny folytatása a legerősebb kategóriában az egy állva maradt gyári Audi-prototípus és három Peugeot fogócskáját hozta, a német csapat egyetlen egysége tartja magát.

A napkelte újabb kicsúszásokat hozott, a safety car ismét főszereplővé vált. A fáradó mezőny egyre fogyatkozik, az 56 indulóból már csak 37-en vannak versenyben, a befutó 15 órakor lesz.

A versenyen a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is dolgoznak magyar sportbírók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik