Sport

Cseh László aranyat és bronzot nyert Monacóban

Három érmet nyertek a magyar úszóka három versenyből álló Mare Nostrum-úszósorozat befejező állomásának nyitónapján.

Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László a 200 méteres vegyes döntőjében hírnevéhez és rangjához méltóan versenyzett, s 2:01.03 perccel diadalmaskodott, jóval a londoni olimpiai részvételhez e számban előírt A szinten belüli idővel, de ennek annyiból már nem volt jelentősége, hogy a Kőbánya SC klasszisa már korábban megszerezte a kvótát a jövő nyári ötkarikás játékokra.

Győzelme előtt Cseh 200 m pillangón is rajthoz állt, s a fináléban a harmadik lett 1:56.11 perccel. Előtte másodikként csapott célba a már szintén „londoni szintes” Biczó Bence, az ifjúsági olimpiai bajnok, aki ragyogó, 1:55.92-es teljesítménnyel érdemelte ki az ezüstérmet.

Rajtuk kívül még három magyar döntős szereplője volt a monacói viadal első napjának: a trióból legjobbként Dara Eszter 100 m pillangón negyedik lett 59.73 másodperccel – 38 századdal maradva el az olimpiai kvótától. Pulai Bence 24.92 másodperces ideje az ötödik pozícióhoz volt elegendő 50 m pillangón, míg a tavalyi ifi olimpián aranyérmes Bernek Péter a hatodik helyen végzett a 100 m hát döntőjében 56.93-cal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik