Sport

Honti Kata lesérült, bizonytalan a szereplése

Németországban kezdi meg vasárnap az Európa-bajnoki pótselejtező rájátszását a magyar női kosárlabda-válogatott, amely a kontinenstorna küszöbére jutott.

A párharc első mérkőzését Oberhausenben játsszák, míg a jövő szerdai visszavágót a pótselejtező-tornának is otthont adó soproni MKB Arénában rendezik. Ott négy meccsből négy sikerrel zárt a nemzeti csapat a múlt heti tornán.

Mivel a németek 7 pontjával szemben a magyarok 8 pontot gyűjtöttek, kedvezményezettként utóbbiak rendezhetik a második találkozót. Az ellenfél a tarantói csoportban a rendező Olaszországot, Szerbiát, Belgiumot és Romániát előzte meg. A mostani párharc győztese utazhat a jövő szombaton kezdődő lengyelországi Eb-re.

“Az ellenfél agresszív, modern és pontosan olvasható kosárlabdát játszik, utóbbi valamelyest megkönnyítheti a dolgunkat” – mondta pénteken Székely Norbert szövetségi kapitány. “Igazi német mentalitással küzdenek, nagy az önbizalmuk, és sosem adják fel. Akkor kerekedhetünk föléjük, ha érvényesítjük a technikai fölényünket. A társaságból Honti Kata vádlisérülése jelent gondot, aki az utolsó csoportmeccsen izomrostszakadást szenvedett, és az ultrahangos vizsgálat dönti el, hogy mikor küldhetem pályára. Ez lehet két nap, de akár három hét is. Azért bízom benne, hogy a jövő hétre rendben lesz.”

A szakvezető kifejtette, hogy a felkészülési időszakból rendelkezésre áll a németek Bulgária elleni mérkőzésének felvétele, emellett a két csapat – amely jó kapcsolatot ápol egymással – egy-egy friss videót is feltölt a másik számára az internetre.

“Korábban azt mondtam, hogy először meg kell nyerni a soproni csoportot, aztán 50-50 százalék az esély az Eb-szereplésre” – tette hozzá Székely Norbert. “Ehhez most is tartom magam, ezzel együtt pozitív, hogy a visszavágót idehaza vívhatjuk.”

A szövetség különbuszt szervez a magyar szurkolóknak az oberhauseni találkozóra, mellyel kapcsolatban részletek a www.kosarsport.hu oldalon találhatók. Soproni visszavágóra a belépés ingyenes lesz.

A magyar válogatott programja a rájátszásban:
Vasárnap (június 12.), 1. mérkőzés:
Németország-Magyarország, Oberhausen 18:30 óra
Szerda (június 15.), visszavágó:
Magyarország-Németország, Sopron 18 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik