Sport

Hanga a kontinens legjobbjai közt

Futó Csaba
Futó Csaba

újságíró. 2011. 06. 10. 16:15

A magyar válogatott kosárlabdázó Trevisóban fog játszani az Eurocamp nevű tornán.

A BB1.hu cikke szerint a Spanyolországba szerződő Hanga Ádám is ott lesz az Adidas szervezésében zajló tornán, mely Európa legnagyobb nemzetközi edzőtábora. Az Albacompot a Manresa kedvéért elhagyó játékos 2009-ben már részt vett az eseményen, és tavaly is meghívták, akkor azonban nem tudott eleget tenni a felkérésnek.

Az Eurocampet illik komolyan venni, ugyanis az észak-amerikai profiliga, az NBA számos általános igazgatója és játékosmegfigyelője is a helyszínen kíséri figyelemmel az eseményt. Az idei játékosbörzére június 23-án kerül sor New Jersey-ben, az észak-amerikai együttesek pedig most figyelik meg tüzetesen az Európában pattogtató tehetségeket. Külön felhívnánk a figyelmet a cseh Jan Veselyre, a litván Donatas Motiejunasra és a kongói Bismack Biyombóra, ők hárman ugyanis előkelő helyen szerepelnek a draftelőrejelzésekben.

Az Eurocampre 2003 óta kerül sor, Hanga Ádámon kívül eddig három magyar kosaras vett részt a tornán: Lóránt Péter már az első megméretésen ott volt, Farkas Attilát 2006-ban figyelhették meg a szakemberek, Hendlein Roland pedig 2007-ben és 2008-ban is tiszteletét tette Trevisóban.

Az eseményre június 11-13-ig kerül sor.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.