Sport

Egy győzelemre a bajnoki címtől a Dallas

A Dallas Mavericks pontgazdag mérkőzésen győzte le a Miami Heat együttesét, és megfordította a párharc állását.

Az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság nagydöntőjének ötödik mérkőzésén, a Dallas mindent egy lapra feltéve őrült hajszába kezdett, mivel ez volt az volt az utolsó hazai találkozójuk.

Már az első negyed is hozott fordulatot, igaz, ezt a Heat szurkolói nem fogadták örömmel. Dwyane Wade egy ütközést követően szenvedett csípő sérülést, és az öltözőbe bandukolt. Mivel Bosh és James nem tudta hozni a tőlük elvárt formát, ezért a vendég Miami vezére nélkül hajtott a sikerért. Nem kellett sokat várni az újabb meglepetésre, ugyanis a következő negyedben Wade kisétált az öltözőből, és ismét harcba szállt harmadik győzelmükért, sőt még ezzel a sérüléssel is 23 ponton tudott zárni.

A két együttes három és fél perccel a mérkőzés vége előtt még döntetlenre állt (100-100), akkor azonban Nowitzki, Kidd és Terry keze többször is elsült, a Miami pedig nem tudta tartani a lépést. Jason Terry állította be az est végeredményét két büntetővel: 112-103 a Mavs javára.

„Egész évben harcoltunk, hogy meglegyen a hazai pálya előnye. Most 3-2-re vesztésre állunk, de a következő mérkőzések Miamiban lesznek, ezért mi fogjuk megnyerni a párharcot, és ezt jobb, ha észben tartjuk” – elemezte Chris Bosh a Miami esélyeit.

A találkozó összefoglalója:

Némiképp ellentmond ennek a statisztika, ugyanis az elmúlt 26 döntő során, 19 alkalommal fordult elő, hogy 2-2-es állásnál, az ötödik mérkőzés győztese lett a bajnok. Így bizakodóbbak a játékosok dallasi oldalon: „Ez egy nagy győzelem számunka, és úgy kell majd pályára lépnünk vasárnap, mintha a hetedik mérkőzés lenne” – nyilatkozta Dirk Nowitzki.

A Mavs számára már csak egy győzelem hiányzik a bajnoki címhez, ezt azonban nem lesz könnyű begyűjteni a Heat arénájában. Azonban biztosra vehető, hogy parádés mérkőzést fog vívni a két csapat a finálé hatodik találkozóján, vasárnap, Miamiban.

NBA, nagydöntő, 5. mérkőzés:
Dallas Mavericks – Miami Heat 112-103
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Dallas javára

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik