Sport

Újabb két magyar atléta ért el olimpiai szintet

A súlylökő Kürthy Lajos és a kalapácsvető Németh Kristóf is világbajnoki és olimpiai B-szintet ért el szerdán, a celjei nemzetközi atlétikai versenyen.

A magyar szövetség honlapja szerint Kürthy Lajos kiváló, 20,20 méteres eredménnyel nyerte meg a viadalt, és teljesítette az idei vb és a jövő évi ötkarikás játékok gyengébbik szintjét.

Németh Kristóf 75,54 méterrel a harmadik helyet szerezte meg a szlovéniai városban.

Ugyan mindkét atléta B-szintet dobott, mégis teljesen más helyzetben vannak. Kürthy egyeduralkodó saját számában Magyarországon, és jelen állás szerint kevés esélye van másnak túlszárnyalni a 20 méteres kvalifikációs határt, azaz már most szinte biztosra vehető, hogy ő ott lesz Londonban jövőre.

Vele szemben Németh Londonban – egyelőre – nem szerepelhet, mivel Pars Krisztiánnak már az A-szintje is megvan. A szabályok szerint egy országból egy számban három A-szinttel rendelkező indulhat az olimpián, B-szinttel viszont csak egy, és csak akkor, ha nincs A-szintes atlétája az országnak, vagy egyéb okok miatt az A -szintes nem indulhat az aktuális világversenyen. Németh Kristófnak, így a biztos ötkarikás induláshoz teljesítenie kell a 78 méteres “A-határt”.

Celjében 100 méteren harmadik lett Németh Roland (10.75 mp).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik